Mesajul a fost trimis. Multumesc!

Putem discuta despre decriminalizare astăzi, în România?

Eugen Hriscu acum 2 ore

Mai există loc în atenţia publicului? Subiectul consumatorilor de droguri care ajung în puşcării în una din puţinele ţări europene care mai pedepseşte posesia pentru consumul propriu cu închisoarea are vreo şansă să mai însemne ceva pentru societatea românească? Dorim să facem ceva pentru aceşti oameni sau aşteptăm o nouă Coaliţie care să strângă milioane de semnături pentru înăsprirea pedepselor şi arderea lor pe rug?

Un bărbat ca Radu

Sanda Vişan acum 7 ore

Pe 25 iunie 2017, Victoria Cociaş joacă din nou în marele succes de pe scena Teatrului Nottara şi de pe scenele lumii, Maria Callas – La Divina, pe care Radu Gabrea l-a gândit pentru ea în 1997, plecând de la premiatul text al americanului Terrence McNally.

Disperare mare la PSD. Nu au o propunere de premier care să satisfacă exigenţele preşedintelui Iohannis

Ştefan Vlaston acum 7 ore

În ciuda declaraţiilor triumfătoare, că are 6-8 propuneri de premieri, PSD este într-o mare încurcătură, de fapt nu are propuneri care să satisfacă exigenţele preşedintelui Iohannis.

Discurs legendar la Glastonbury, Jeremy Corbyn către Trump: „Construieşte poduri, nu ziduri!”

Gabriel Horia Nasra acum 9 ore

Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist din Marea Britanie a ţinut un discurs legendar la Festivalul de la Glastonbury, care în 2017 i-a avut cap de afiş pe Radiohead, Foo Fighters sau Ed Sheeran. Corbyn, care se situează în aripa de stânga a Partidului Laburist i-a trimis preşedintelui SUA un mesaj simplu şi categoric: „construieşte poduri, nu ziduri!”.

Scenariul # 1 pentru România şi Europa

Mircea Geoană acum 12 ore

Noul guvern va avea o sarcină mai importantă decât oricând - să confirme traiectoria pozitivă a economiei româneşti, să aibă curajul de a ieşi din dogmatism şi stereotipie pentru a atrage resurse noi şi pentru a include sectoare economice şi segmente de teritoriu şi de populaţie în circuitul modernităţii. Şi, nu în ultimul rând, să extragă dividendele de prosperitate, influenţă şi reputaţie din relevanţa noastră strategică.

Chelnerul către client: „Eu acasă am învăţat că trebuie să dea bună ziua cel care intră...”

George Butunoiu acum 13 ore

Torna Fratre e un restaurant românesc ce îşi propune să recupereze tot felul de reţete tradiţionale româneşti şi să pună în farfurie câteva mâncăruri pe care nu le mai găseşti în altă parte. Şi reuşeşte, într-o oarecare măsură.

Europa s-a cam săturat

Răzvan Voncu acum 15 ore

Nu de Republica Moldova sau de cetăţenii ei. UE are o lungă experienţă a prosperităţii şi cunoaşte prea bine pericolele care derivă din periferiile sărace. În plus, oricât e de greu de crezut, în politica europeană încă mai există destui naivi cărora chiar le pasă de suferinţele lumii a treia.

Semnalele exasperării din Europa centrală

Cristian Unteanu acum 16 ore

Pe 19 iunie, cu câteva zile înainte să înceapă lucrările Consiliului European pe agenda căruia se ştia că urmau să figureze problemele apărării comune, ale asigurării securităţii interne şi ale luptei împotriva migraţiei ilegale, avea loc, la Praga, o reuniune extrem de importantă a ţărilor membre CEDC, organizaţie care grupează Cehia, Slovacia, Ungaria, Austria, Slovenia şi Croaţia (plus Polonia cu statut de observator).

Viitorul premier al României va fi dat tot de PSD ?

Mircea Morariu acum 17 ore

Doar o singură după-amiază a rezervat dl. Klaus Iohannis consultărilor programate a avea loc luni cu partidele parlamentare. Consultări la capătul cărora preşedintele României va face cunoscut numele persoanei desemnate spre a încerca formarea noului guvern al României.

Ce crimă a comis Livia Stanciu. Culisele scandalului de la Curtea Constituţională

Liviu Avram acum o zi

Preşedintele CCR şi-a arogat, printr-o hotărâre publicată vineri seara în Monitorul Oficial, un drept pe care nu i-l dă nici legea, nici Constituţia: dreptul de a cenzura opiniile dizidente ale celorlalţi judecători. Ca să realizăm la adevărata dimensiune infamia, trebuie să înţelegem resorturile care au condus la ea. Nu e uşor, dar altfel rămânem într-o confuzie de care profită cei care par să fi luat în stăpânire privată Curtea Constituţională.

Bule, scriitori vii şi bucurii pentru copii

Se discută tot mai mult în ultima vreme (mai ales în mediul virtual, dar şi în cel real, prin intermediul unor investigaţii tematice precum cea găzduită de numărul de săptămâna trecută al Dilemei Vechi) despre educaţie şi despre sistemul de învăţământ românesc (eu mă voi referi în acest articol în special la cel preuniversitar). Se scrie destul, cu nervii întinşi, mai informat sau mai urechist, mai interesat sau mai idealist. Şi e foarte bine că se întâmplă aşa. Pentru observatorii lu

Kovesi,mai presus de lege

acum o zi

Kovesi Codruța Laura ,,a căzut” pe interceptări.Devenită metodă exclusivă de pornire a dosarelor și unică sursă de probare a acuzelor procurorilor anticorupție , vorbele slobozite de Kovesi devin un bumerang care lovește din plin . Românii au câteva proverbe care acoperă situația în care se află șefa DNA.Cine sapă groapa altuia, cade în ea;vorbește gura fără tine și , ca o concluzie, folosind expresii din vocabularul kovesian, gura bate curu. Discursul doamnei KCL este în sine un rech

Mesajele preşedintelui  Iohannis

Mircea Morariu acum o zi

Avem toate motivele să credem că preşedintele României îşi va respecta “nemţeşte” promisiunea făcută vineri. Aceea că va rezolva extrem de repede “problema majorităţii”.

Şcoala  românească din Transnistria, în doliu.  Maria  Ungureanu a murit.

Sebastian Rusu acum o zi

Şi-a dedicat întreaga viaţa educării copiilor orfani şi luptei pentru păstrarea şcolii româneşti din Transnistria, sub presiunea constantă a autorităţilor de la Tiraspol, care de 25 ani duc o luptă crâncenă pentru închiderea celor 8 şcoli cu predare în limba română din Transnistria.

Inima arsă de gheaţă. Poveste de Sânziene

Ciprian Apetrei acum o zi

Era singurul zeu celibatar din Olimp. Un călător fără odihnă, curios de toate cele care sunt pe pământ şi în ceruri. Într-o noapte de început de vară s-a oprit lângă un foc. Pe un vârf de deal, se vedea de departe, părând că vrea să ajungă până la cer.

​De ce a pierdut din nou Victor Ponta

Dan Tapalaga acum 2 zile

La doua zile distanta de victoria lui Liviu Dragnea, e cazul sa aruncam o privire in tabara invinsilor. Mult spus tabara, sa-i zicem mai bine grupare. In fruntea gruparii s-a instalat rapid Victor Ponta, perceput rapid drept creierul mutarilor menite sa-i slabeasca liderului PSD autoritatea si puterea de negociere in zilele premergatoare votului din Parlament. El este astazi marele invins, inca o infrangere grea pentru fostul premier prabusit de la varful puterii in urma protestelor d

Macron, şef pe şantierul Europei. Dosarul muncitorilor detaşaţi

Cristina Hermeziu acum 2 zile

Francezii i-au dat toate cheile împărăţiei lui Emmanuel Macron, tînărul lor preşedinte. Acest excepţional capital politic naţional îi sporeşte lui Macron forţa de lider european. Iar Franţa atacă sever directiva referitoare la muncitorii detaşaţi. 30 000 de români lucrează în Franţa ca muncitori temporari.

Corespondenţă din Bruxelles. Europa noilor structuri de putere: care sunt oportunităţile pentru România?

Cristian Unteanu acum 2 zile

Ambele există: atât noile structuri de putere care se cristalizează de la o lună la alta, cât şi „ferestrele de oportunitate” de care ar trebui ca guvernanţii noştri să fie conştienţi şi de care să înveţe să profite. Repede.

Sectorul 1 - 1 an de repaus

Marian Oancea acum 2 zile

Sectorul 1 al Capitalei este văzut de foarte multe ori drept o oază a bunăstării pentru bucureşteni şi nu numai. Ultimele alegeri locale, din iunie 2016, au aşezat, la limită, pe fotoliul de primar un personaj cunoscut în viaţa publică drept neperformant, exclus, pierzător.

Un original târg al artei mănăstireşti

Dinu Săraru acum 2 zile

O iniţiativă inspirată a condus Arhiepiscopia Râmnicului la organizarea, pentru prima dată, a unui „Târg” al artei mănăstireşti care a consacrat o originală vocaţie prin care s-a afirmat de-a lungul veacurilor o mare tradiţie cărturărească întemeiată pe vetrele spirituale mănăstireşti.

CRONICILE FITS- Un spectacol ca o binecuvântare

Mircea Morariu acum 2 zile

Dramaturgul austriac Peter Handke a scris în 1966 piesa intitulată Insultă la public. Aşa apare tradus numele piesei în bibliografie, îl reproduc şi eu ad litteram, cu toate că, după părerea mea, mult mai româneşte sună varianta Insultă la adresa publicului sau Insultă adusă publicului.

“Nu-i Român cel ce nu simte cele trei cuvinte sfinte: Mama, Tata şi Ardeal”

Florin Condurateanu acum 2 zile

Şi continuă Adrian Păunescu: “Dac-avem în vene sânge, îi suntem datori total, mama Horii încă plânge, creşte iarba în Ardeal, o clopotniţă se-ngână ca un nechezat de cal, ţipă stelele-n fântână, nasc Româncele-n Ardeal”. Dacă se strecoară vreun gând schimonosit despre Ardeal în mintea unora, sângerează harta Ţării. Se umezesc cu lacrimă oasele strămoşilor, care au murit generaţii după generaţii ca Ardealul să rotunjească harta Ţării. Să fie etern strigătul de bucurie al copilului de p

O femeie singură VIDEO

Doinel Tronaru acum 2 zile

VIAŢĂ Cu filmul lor „Dalida“, despre cariera mult-îndrăgitei cântăreţe, regizoarea Lisa Azuelos şi interpreta rolului titular, Sveva Alviti, au găsit o formulă reuşită pentru filmul biografic: puţine detalii şi multă emoţie.

Apa are nevoie de promovare?

Comunicare 3.0 acum 3 zile

Apa este singurul element fără de care nu putem supravieţui, o regăsim în tot ceea ce ne înconjoară şi mai ales, chiar noi suntem apă. Atunci, dacă apa este unul din elementele esenţiale vieţii, de ce are nevoie de promovare?

De la Operaţiunea "Barbarossa" declanşată la 22 iunie 1941, la Operaţiunea România Întărită

Ion Petrescu acum 3 zile

La 22 iunie 1941 a început Operaţiunea "Barbarossa", care merită reamintită, pentru ca această punere în mişcare, spre est, a maşinii de război naziste, să nu se repete, în sens opus, prin acţiunea maşinii de război răsăritene, sub pretextul că federaţia estică este înconjurată, deşi la nivelul Cartierului General al NATO se ştie că Rusia se pregăteşte de război, oficial de apărare.

Vremea

București
acum

22°
D

22°/22°
L

18°/32°
Ma

19°/29°
Mi

22°/29°
Iasi
acum

24°
D

24°/24°
L

20°/30°
Ma

19°/26°
Mi

19°/26°
Constanta
acum

20°
D

20°/20°
L

20°/24°
Ma

20°/24°
Mi

20°/24°
Cluj-Napoca
acum

21°
D

21°/21°
L

17°/27°
Ma

14°/23°
Mi

15°/26°
Timisoara
acum

22°
D

22°/22°
L

20°/28°
Ma

19°/30°
Mi

20°/31°