Prietenii mei de pe chat
Am descoperit fascinaţia Internet-ului cu ajutorul unui prieten, pentru care asta înseamnă o pasiune. Şi la noi în oraş, ca în multe alte oraşe există o "Café Internet", unde poţi plăti 15.000 lei/oră, pentru a folosi Internet-ul. Cei mai mulţi dintre prietenii mei care trec pe la Internet folosesc pirch-ul, pentru dialoguri live cu cei care se află în acele momente în faţa calculatorului, sau folosesc serviciul "e-mail for everyone" gratuit, pentru a-şi deschide adrese. Rareori prietenii mei caută fişierele de date, sau cu atît mai puţin citesc presa pe Internet.
Sînt mii de canale pe care se poate dialoga live. Orice "creier" poate crea un canal. Astfel au apărat canale ca #dracula sau #masca, #discoteca, #tg jiu etc.
Pe #romania sînt în fiecare zi mulţi oameni. Mai ales români din diaspora, "care vor să mai citească o vorbă românească şi să ţină legătura cu fraţi ai lor" (Ana o româncă plecată de cîţiva ani în Canada). Emanuel (Holbea) este un tînăr român plecat de 15 ani în California şi care abia mai vorbeşte româneşte. Dromihete lucrează într-un birou din Franţa, Sebi şi UnForGiven sînt în Suedia la studii. Mihnea G. e în Toronto ş.a.m.d.
Românii din ţară sînt puţini şi mai ales sînt din marile oraşe. Cei mai mulţi lucrează la firme care sînt conectate la reţea, la cafenelele Internet, sau folosesc calculatoarele universităţilor unde învaţă. Foarte puţini au Internet acasă.
SkyWalker lucrează la IRUC şi e unul dintre "creiere" în ce priveşte calculatorul. Dr. Jungle e student la Polithenică. Kafka foloseşte mailul pentru a-şi "publica" poeziile pesimiste. Apar şi nume ca Marimar, Dulcineea, FatadeÎmpărat, Dexter etc.
Prin net se fac prietenii cu cei de dincolo. Smaranda a primit flori de la Brucee, din Noua Zeelandă, vorbesc la telefon şi la vară se vor întîlni.
Asemenea nume apar