Rosii cu cartofi la tigaie. Ingrediente (pentru 2 portii): 50 gr. slaninuta afumata, 1/2 kg de cartofi curatati si taiati pentru prajit (cartofi pai), 100 gr. telemea sau cascaval, 6 oua, 2 rosii, sare, piper, 1/2 legatura de patrunjel. . Mod de preparare: . * Se prajeste slaninuta i...
Rosii cu cartofi la tigaie
Ingrediente (pentru 2 portii): 50 gr. slaninuta afumata, 1/2 kg de cartofi curatati si taiati pentru prajit (cartofi pai), 100 gr. telemea sau cascaval, 6 oua, 2 rosii, sare, piper, 1/2 legatura de patrunjel.
Mod de preparare:
* Se prajeste slaninuta intr-o tigaie (fara untdelemn) pana ce devine crocanta, apoi se scoate. Se pun la prajit cartofii in untura lasata, peste care - la nevoie - se mai adauga putin untdelemn.
* Se amesteca ouale cu branza rasa, se gusta de sare si de piper.
* Se spala rosiile, se oparesc si se curata de pielita, apoi se taie in bucatele mai mici.
* Se toarna masa de oua cu branza peste cartofi si se pune sa se prajeasca. Deasupra se asaza rosiile si bucatelele de slaninuta prajita. Se lasa pe foc mijlociu, vreme de 8-10 minute, acoperite cu un capac. La masa, se presara deasupra patrunjel tocat. Timp de preparare: 30 de minute
Supa de ardei gras
Ingrediente (pentru 2 portii): 500 gr. ardei gras, 2 cepe, 2 catei de usturoi, 200 gr. branza telemea (mai uscata), 1-2 linguri smantana, 1 crenguta de cimbru proaspat sau uscat, 1 lingura de untdelemn fin, 1 l de apa fiarta cu concentrat de carne de vaca (Maggi sau Knorr), 3 lingurite de boia dulce, putin piper macinat, sare.
Mod de preparare:
* Se spala ardeii, se curata de seminte si nervuri si se taie in lamele. Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt.
* Se incinge uleiul intr-o oala, se caleste ceapa, apoi usturoiul si cimbrul (cui ii place, poate sa puna in loc de cimbru tarhon) la foc potri