Leucoreea Cunoscuta in medicina populara si sub denumirea de 'poala alba' sau 'poale lungi', ea poate fi fiziologica (apare la pubertate) sau patologica, avand urmatoarele manifestari: secretie in cantitate mare, de lunga durata, colorata (galbui, verzui), urat mirositoare etc.
Daca solutiile naturale propuse de noi nu dau rezultatele scontate intr-o luna, se impune un examen medical de specialitate. Este bine ca tratamentul sa fie inceput imediat dupa ciclul menstrual.
Masuri igenice:
Evitarea constipatiei. Evitarea fumatului si a bauturilor alcoolice. Evitarea folosirii sapunului obisnuit in igiena intima si inlocuirea lui cu produse cosmetice cu Ph neutru, preparate special pentru aceasta.
Alimente-medicament:
Patrunjel, pastarnac, morcovi, rosii, fragi, dude, capsuni, paine neagra, tarate de grau, lactate.
Alimente daunatoare:
Carne de porc, carne tocata, untura, prajeli, condimente, smantana, cacao, ciocolata.
Uz intern:
Pe langa regimul de protejare a ficatului si a vezicii biliare, se va bea zilnic, dupa fiecare masa si inainte de culcare, o cana de ceai neindulcit, astfel incat pana la sfarsitul zilei sa fie baut cel putin un litru de ceai, din urmatorul amestec de plante, in parti egale (50 gr. amestec): se oparesc cu un litru de apa muguri de pin, urzica moarta alba, cretisoara (Alchemilla Vulgaris), lemn cainesc (Ligustrum vulgare), apoi se lasa cateva minute sa se infuzeze.
Uz extern:
Spalaturi vaginale, de 3 ori pe saptamana, seara, cu infuzie de cretisoara si frunze de nuc, in parti egale (130-150 gr. la 3 l de apa).
Daca scurgerile sunt insotite si de micoze vaginale (Candida), se va inlocui amestecul de mai sus cu urmatorul preparat: in 3 litri ceai de pelin (150 gr. la 3 l apa) se amesteca 2-3 linguri de amidon alimentar si se da in clocot, se acopera si se lasa la racit. Spalaturil