In cadrul procesului de restructurare a SNCFR conducerea regiei a decis renuntarea la o serie de activitati nereprezentative pentru calea ferata, printre care si cea de comert. Desi, prin dispozitia nr. 14/1994, presedintele SNCFR impunea acordarea locatiei de gestiune pentru unitatile de alimentatie publica din gari doar pe baza de licitatie, in Regionala de Cai Ferate Galati lucrurile s-au petrecut cu totul altfel. Astfel, s-a ajuns ca restaurantele din mai multe gari apartinind acestei regionale sa fie luate in administrare, in conditii ciudate si neclare, de citiva angajati cu functii in cadrul SNCFR. Va prezentam istorioara acestei afaceri, tipica de altfel pentru mai toate segmentele vietii economice din Romania post-decembrista. Barurile si restaurantele din garile de calatori Galati, Filesti, Barbosi, Buzau, Tecuci, Marasesti si Adjud, adevarate mine de aur, au fost luate in locatie de gestiune de catre sefii lor, care si-au infiintat in prealabil SRL-uri. Alaturi de sefii unitatilor de alimentatie publica, principalii scenaristi ai acesti afaceri au fost Viorel Neicu, sef al Diviziei Patrimoniu (DP), si Mihai Cucutianu, la data respectiva sef al sectiei de Alimentatie Publica si Cazare (SAPC). Dar, se pare ca firele operatiunii duc mult mai sus, catre conducerea SNCFR de la Bucuresti. Lupul, paznic la mioare Mintiti in mod repetat si lipsiti de drepturile ce li se cuvin, angajatii restaurantelor din gari fac eforturi disperate pentru a fi primiti, ca actionari, in firmele fostilor sefi de local, actualii lor patroni. Paradoxal, unul dintre cei care au tras foloasele a fost Tudorel Negreanu, liderul Sindicatului SAPC, exact persoana desemnata de sindicalisti sa le apere interesele. Prin intermediul societatii sale, "Teos Tarserv" SRL Adjud, acesta administreaza in prezent restaurantele din statiile Adjud si Marasesti pe care le-a preluat in mod ilegal in loca