Gabriel Cotabita. intre muzica usoara si talk-show. "Un singur festival pe an nu e de-ajuns". L-am abordat pe Gabriel Cotabita imediat dupa ce i s-a inmanat, pentru o compozitie semnata de Andrei Kerestely, premiul I, la sectiunea creatie. L-am gasit in culise, ascuns intre randurile de cortine, singur...
Gabriel Cotabita
intre muzica usoara si talk-show
"Un singur festival pe an nu e de-ajuns"
L-am abordat pe Gabriel Cotabita imediat dupa ce i s-a inmanat, pentru o compozitie semnata de Andrei Kerestely, premiul I, la sectiunea creatie. L-am gasit in culise, ascuns intre randurile de cortine, singur, stand pe o boxa uriasa, cu o expresie de extenuare teribila. De buna seama, la Mamaia "98, rolul de moderator al discutiilor de fiecare noapte, privind starea muzicii usoare romanesti, l-a epuizat mai mult decat cel de interpret.
- Obosit, fericit...?
- Nu, nu sunt fericit, doar epuizat si usor nemultumit ca atacurile au inceput mult mai devreme decat ma asteptam.
- Ce te-a nemultumit cel mai tare la acest festival?
- Lipsa timpului. Pregatirea festivalului a inceput cu doar doua luni inainte. N-am avut timp sa facem totul si mai bine decat am facut.
- Ce ti-a placut cel mai mult?
- Atmosfera din concurs - de la slagare, de la Gala, faptul ca in a doua seara, de creatie si interpretare, lumea a venit in numar dublu fata de prima seara.
- Cum ai conceput aceste talk-show-uri de dupa festival, pe care le-ai moderat? Ce si-au propus ele si daca si-au atins scopul?
- Au fost un experiment, pentru ca dialoguri pe tema muzicii usoare romanesti s-au mai realizat doar sporadic pana acum. Noi am vrut sa aratam ca muzica usoara a existat, ca la un moment dat existenta ei a fost intrerupta datorita sistemului comunist si ca, dupa "90, ea continua sa ramana intr-o remanenta ingrozitoare, intr-o inertie sinis