La revedere, vara!. Inainte ca toamna sa-si lase peste gradini cortina de pacle si brume reci, sa ne mai infruptam o data din minunile verii. In curand, rosiilor de gradina, ardeilor si dovleceilor fragezi le vom spune la revedere, multumindu-ne cu varza si cu cartofi. Legume marinate. Ingrediente (pen...
La revedere, vara!
Inainte ca toamna sa-si lase peste gradini cortina de pacle si brume reci, sa ne mai infruptam o data din minunile verii. In curand, rosiilor de gradina, ardeilor si dovleceilor fragezi le vom spune la revedere, multumindu-ne cu varza si cu cartofi
Legume marinate
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 vanata, 1 dovlecel, 2 ardei grasi, 1 telina, 150 gr. ciuperci, 3 cepe, 2 catei de usturoi, 8-10 linguri untdelemn, sare, piper, 1 lingurita de cimbru uscat, 1 lingurita de rozmarin, 2-3 linguri de otet aromat.
Mod de preparare: Se curata legumele, se spala si se taie in bucati potrivite (cat sa intre usor in gura). Ceapa si usturoiul se toaca. Se calesc toate in ulei, pus sa se incinga intr-o tigaie adanca. Se adauga condimentele si ierburile aromate si se lasa 15 minute sa se inmoaie, fara capac. Cand sunt gata, se adauga otetul si se lasa totul sa se raceasca. Sunt si mai bune, daca se presara deasupra cascaval ras. Se mananca alaturi cu paine taraneasca (cu cartofi sau cu ceapa). (Legumele la tigaie se afla in topul tuturor restaurantelor europene).
Tortilla cu dovlecei si cartofi
Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 gr. cartofi, 300 gr. dovlecei, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 4 oua, 1/2 pahar de smantana (100 ml.), sare, piper, 1/2 legatura de cimbru, 2 linguri de untdelemn.
Mod de preparare:
¥ Se fierb cartofii vreme de 20 de minute in coaja, se scurg de apa, se curata si se taie felii.
¥ Se curata dovleceii de coaja, se spala, se zvanta si se taie felii.
¥ Ceapa si usturoiu