Bonjour, Provence!. In sudul Frantei se gateste magnific, cu arome divine, legume proaspete si carne tavalita prin picanterii. Incercati si dv. retetele pe care vi le propunem, fiindca sunt lesne de preparat si nu contin ingrediente sofisticate si scumpe. Ardei copti cu sardele si masline. Ingrediente...
Bonjour, Provence!
In sudul Frantei se gateste magnific, cu arome divine, legume proaspete si carne tavalita prin picanterii. Incercati si dv. retetele pe care vi le propunem, fiindca sunt lesne de preparat si nu contin ingrediente sofisticate si scumpe
Ardei copti cu sardele si masline
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.
Mod de preparare: ¥ Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. ¥ Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins. Se serveste la masa caldut.
Placinta frantuzeasca cu ceapa
Ingrediente (pentru 8 bucati): 225 gr. faina, 1 lingurita de zahar, 2 lingurite rase de sare, 8 gr. drojdie p