Retete cu dovleac. Toamna, doamna curcubitaceelor, a sosit. Din poala ei, plina de roade bogate, alegeti dovlecii portocalii. Miezul lor e un dar regesc. Supa de dovleac cu curry. Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 ceapa mijlocie (tocata), 1 catel de usturoi (zdrobit), 60 gr unt, 750 gr. - 1 kg. dovlea...
Retete cu dovleac
Toamna, doamna curcubitaceelor, a sosit. Din poala ei, plina de roade bogate, alegeti dovlecii portocalii. Miezul lor e un dar regesc
Supa de dovleac cu curry
Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 ceapa mijlocie (tocata), 1 catel de usturoi (zdrobit), 60 gr unt, 750 gr. - 1 kg. dovleac (curatat si taiat bucatele), 1 varf de cutit de zahar, 1 varf de cutit de nucsoara, 1 lingura curry, 1 foaie de dafin, 1 l concentrat de pasare (Knorr + apa), 2 cesti de lapte, 4 linguri smantana (frisca nebatuta), piper macinat, codite de ceapa verde pentru garnisit.
Mod de preparare: Se calesc in unt ceapa si usturoiul pana ce se inmoaie bine, se adauga dovleacul, zaharul, nucsoara, curry-ul si foaia de dafin, se toarna deasupra zeama de pasare si se pun la fiert. Cand clocoteste supa, se micsoreaza flacara si se lasa sa fiarba incet, timp de 30 de minute. Se ia oala de pe foc si se scoate foaia de dafin. Se introduce laptele, amestecandu-se timp de 2-3 minute, fara intrerupere. Se serveste cu smantana, piper si codite de ceapa taiate marunt.
Spirale crocante de dovleac
Ingrediente: 500 gr. dovleac, ulei pentru prajit, sare, piper.
Mod de preparare: Se curata dovleacul de coaja si se taie fasii foarte subtiri (la fel ca si cartofii pai). Se toarna uleiul intr-o oala mijlocie si se prajesc, pe rand, fasiile de dovleac, pana ce se rumenesc. Se lasa sa se scurga, se presara sare si piper si se servesc fierbinti.
Ravioli cu dovleac
Ingrediente (pentru 4 persoane): Umplutura: 500 gr. dovleac, 2 lin