Manastiri Dobrogene. Azi: Manastirea "Sfantul Andrei". Candva, la inceputul acestui secol, caii unui avocat constantean pe nume Jandiru s-au oprit inexplicabil pe dealul Urloaia, nu departe de satul dobrogean Ioan Corvin. Pentru ca toate incercarile lui de a urni din loc birja sa boiereasca s-au doved...
Manastiri Dobrogene
Azi: Manastirea "Sfantul Andrei"
Candva, la inceputul acestui secol, caii unui avocat constantean pe nume Jandiru s-au oprit inexplicabil pe dealul Urloaia, nu departe de satul dobrogean Ioan Corvin. Pentru ca toate incercarile lui de a urni din loc birja sa boiereasca s-au dovedit zadarnice, avocatul a fost nevoit sa innopteze in camp deschis. Prins in stransoarea somnului, i-a aparut in vis un inger de foc, care cu glas tunator i-a cerut sa ridice lacas de rugaciune si, purtandu-l prin vazduh, l-a dus in fata unei pesteri aflata intr-o padure din apropiere. Era pestera Sfantului Andrei, a Celui dintai chemat, ucenicul Sfantului Ioan Botezatorul si, apoi, Apostol al lui Hristos, crestinatorul stramosilor nostri, cel care, asa cum spun primele scrieri crestine, s-a oprit cu ucenicii sai prin anul "60 in Dacia Mica, acolo unde instapaneau dregatorii Cutusan si Dura, nu departe de satul Cuzgun, astazi Ioan Corvin.
Gandul este si acum tulburator. Marele Apostol Andrei, martor al Botezului primit cu negraita smerenie de catre Iisus in apele Iordanului, frate al lui Simon Petru si trimis chiar de Mantuitorul in acest colt de lume, ne este intemeietor si parinte spiritual. Suntem cu mult mai bogati decat ne-am obisnuit a crede. Chiar daca nu avem a ne lauda cu multimea sfintilor canonizati de catre biserica si a moastelor facatoare de minuni, am fost haruiti cu un alt dar imens si fara de pret: nasterea noastra ca neam in chiar credinta cea adevarata a lui Hristos.
Drumul pana la pestera e cumplit.