Adio, la vinete!. Brumele lui noiembrie musca deja in carnea legumelor ramase neculese de prin gradini. Profitati de ultimele vinete autohtone (mult mai gustoase decat cele care provin din import), pentru a va oferi un regal culinar. Preparati retetele pe care vi le propunem si-o sa crestati ziua in...
Adio, la vinete!
Brumele lui noiembrie musca deja in carnea legumelor ramase neculese de prin gradini. Profitati de ultimele vinete autohtone (mult mai gustoase decat cele care provin din import), pentru a va oferi un regal culinar. Preparati retetele pe care vi le propunem si-o sa crestati ziua in care le mancati in rabojVinete cu mozzarella (sau telemea)
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg de rosii, 3 vinete, 1 bucata de mozzarella (rotunda, cum se vinde in comert) sau 250 g de branza telemea mai moale, 3 ramurele de cimbru proaspat, 1 cl de supa de pasare (concentrat de pasare fiert in apa), untdelemn fin, sare, piper.
Mod de preparare: Spalati rosiile, taiati-le capacul de sus, apoi taiati-le si pe ele in rondele, pe toa-ta suprafata lor. Puneti sa se incinga in tigaie o lingura de untdelemn si caliti feliile de rosii in el, vreme de 5 minute. Sarati, piperati. Spalati vinetele (alegeti-le cat mai lunguiete) si taiati-le felii cam de un deget, pe lat. Incalziti cuptorul la maximum. Intr-un vas rezistent la foc, uns cu putin untdelemn, asterneti rosiile, rondea langa rodea. Peste ele, asezati vinetele, presarati cimbrul, sarati, piperati, stropiti-le din abundenta cu untdelemn si supa de pasare. Peste toate asezati mozzarella sau telemeaua, taiate felii subtiri. Bagati vasul la cuptor si lasati-l vreme de o ora si jumatate. Serviti mancarea fierbinte, cu putin cimbru presarat pe deasupra.
Salata de vinete cu usturoi
Se prepara in modul stiut: se coc vinetele, se curata de coaja, dar in loc de ceapa tocata se foloseste un