Batistele nu mai trebuie calcate si apretate. Dupa spalare nu se mai storc, ci se intind bine pe faianta din baie, lasandu-le sa se usuce.. Orezul din umpluturi (sarmale, ardei etc.) trebuie sa fie pe jumatate fiert. Preparatele vor fi mai afanate si vor avea un gust deosebit.. Fundurile de lemn...
Batistele nu mai trebuie calcate si apretate. Dupa spalare nu se mai storc, ci se intind bine pe faianta din baie, lasandu-le sa se usuce.
Orezul din umpluturi (sarmale, ardei etc.) trebuie sa fie pe jumatate fiert. Preparatele vor fi mai afanate si vor avea un gust deosebit.
Fundurile de lemn de la bucatarie nu se spala cu detergenti, fiindca se imprima in fibra. Dupa utilizare se oparesc.
(Doina Bogdan - Str. Parangului nr. 19, Ap. 10, Targu Mures, cod 4300)
Carnea care a prins miros de statut se opareste cu ceai de musetel, apoi se clateste in cateva ape reci.
Mirosul greu care iese prin gurile de scurgere ale chiuvetelor sau ale sifonului din podelele bucatariei sau baii, dispare daca se toarna in ele, o data pe saptamana, una din solutiile urmatoare: apa clocotita + o lingura amoniac sau apa clocotita + o lingura soda.
Patrunjelul ramane proaspat si nu-si pierde vitaminele daca se pastreaza intre doua farfurii adanci.
Marmura alba se curata cu apa oxigenata, in care s-a dizolvat sare fina.
Funinginea nu se mai depune in straturi pe peretii sobei (cu lemne) si ai hornului, daca din cand in cand se arunca peste jaratic doi pumni de coji de cartofi cruzi. Aburul care se formeaza dizolva praful carbunelui ars.
Peretii dati cu var nu se mai cojesc daca in apa de var se pune sare pana la saturatie.
(Dinescu Emilia - Str. La Varzarie, sat Valea Stanii, com. Titesti, jud. Arges, cod 0406)
Petele de grasime de pe parchet si de pe podelele nevopsite se scot cu apa oxigenata.
Masina de spalat si frigiderul