Omlete de sezon. Patrate de omleta cu legume. Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 oua, 200 g morcovi, 300 g dovlecei, 100 g parmezan (cascaval) ras, 2 linguri pesmet, 1 legatura codite de ceapa verde (eventual de arpagic), 1 catel de usturoi, 2 linguri ulei fin, sare, piper.. Mod de preparare: Curatati...
Omlete de sezon
Patrate de omleta cu legume
Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 oua, 200 g morcovi, 300 g dovlecei, 100 g parmezan (cascaval) ras, 2 linguri pesmet, 1 legatura codite de ceapa verde (eventual de arpagic), 1 catel de usturoi, 2 linguri ulei fin, sare, piper.
Mod de preparare: Curatati de coaja morcovii si dovleceii si dati-i pe razatoarea mare. Puneti legumele intr-o tigaie antiadeziva si turnati deasupra 1 lingura de ulei. Radeti usturoiul (curatat), amestecati-l cu morcovii si dovleceii, sarati, piperati, adaugati 3 linguri de apa si puneti tigaia pe foc potrivit. Lasati legumele sa se caleasca circa 10 minute, amestecand intruna, pana ce apa s-a evaporat, iar ele sunt moi. Bateti ouale, adaugati pesmetul, parmezanul ras, coditele de ceapa taiate marunt, sare si piper, si la urma amestecati-le cu legumele calite. Ungeti o tava cu restul de ulei, turnati compozitia in tava si bagati-o la cuptorul incins dinainte. Lasati omleta sa se coaca circa 20 de minute, apoi sa se "odihneasca" alte 15 minute, iar dupa ce s-a racit taiati-o patrate.
Omleta cu ceapa si salam
Ingrediente (pentru 6 persoane): 8 oua, 4 cepe verzi mai groase (se poate folosi si praz), 100 g salam, 1 lingura untdelemn de floarea soarelui, 25 g unt, sare, piper.
Mod de preparare: Curatati ceapa si taiati-o bucati mai mari (inclusiv partea verde). Cojiti salamul si taiati-l rondele subtiri. Incalziti o tigaie mare, puneti untul, iar cand acesta s-a topit, caliti ceapa pe foc mic circa 10 minute, amestecand incontinuu. Adaugati salamul,