Mamaliga. Mancarea nationala a romanilor cucereste incet, incet, Europa. Pripita, cladita sau coapta, ea se rasfata pe mesele celor mai rafinate restaurante din Occident . Mamaliga la cuptor. Ingrediente (pentru 4 persoane): 50 g unt, sare, piper, 300 g malai, 30 g parmezan ras, ulei fin, 100 g felii s...
Mamaliga
Mancarea nationala a romanilor cucereste incet, incet, Europa. Pripita, cladita sau coapta, ea se rasfata pe mesele celor mai rafinate restaurante din Occident
Mamaliga la cuptor
Ingrediente (pentru 4 persoane): 50 g unt, sare, piper, 300 g malai, 30 g parmezan ras, ulei fin, 100 g felii subtiri de salam, 150 g cascaval, 3 fire de salvie.
Mod de preparare:
Se pune pe foc 1 l de apa impreuna cu untul, sarea si piperul.
Se toarna malaiul "in ploaie", amestecand intruna pana ce incepe sa fiarba si se ingroasa.
Se incorporeaza parmezanul si se ia oala de pe foc.
Se unge o forma (vas de yena, nu prea adanc) si se toarna mamaliga in ea.
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc feliile de salam, care se asaza apoi pe mamaliga.
Se taie cascavalul felii subtiri si se imprastie pe mamaliga.
Se baga vasul in cuptorul incins si se lasa pana ce se rumeneste mamaliga si se topeste cascavalul. Inainte de a o servi, se presara cu frunze de salvie, rumenite si ele putin in tigaie.
Mamaliga cu pui
Ingrediente (pentru 6 persoane): 4 catei de usturoi, 2 morcovi, 4 linguri de ulei fin, 600 g pulpe de pui, sare, piper, 100 ml vin alb sec, 100 g masline negre (fara samburi), 2 crengute maghiran, 50 g unt, 300 g malai.
Mod de preparare - Confit-ul de pui
Se curata morcovii si se taie bucati lungi de 5 cm.
Se incinge uleiul (2 linguri), pulpele de pui se sareaza, se pipereaza si se prajesc pe toate partile. Se adauga usturoiul si se prajeste si el putin. Se stinge cu