* GHEORGHE GRIGURCU, IMPOSIBILA NEUTRALITATE, cuvânt înainte de Gabriel Dimisianu, Iasi, Institutul European, col. "Eseuri de ieri si de azi", 1998. 464 pag., 32.640 lei. Selectie din articolele polemice publicate de Gheorghe Grigurcu în numeroase reviste în perioada 1990-1995. Criticul nu contrazice din plăcerea de-a contrazice. Scopul său este să împiedice restaurarea în viata literară a falsei ierarhii de valori si a demagogiei din timpul comunismului. Stilul elegant are, la Gheorghe Grigurcu, o surprinzătoare eficacitate polemică. Criticul vorbeste ceremonios de la tribuna unui imaginar parlament al literaturii, învingându-i până la urmă, unul după altul, prin demonstratiile lui impecabile, pe toti comunistoizii care tropăie si fluieră în sală.
* STEFAN CAZIMIR, CARAGIALE E CU NOI!, Bucuresti, Ed. Garamond Junior, 1998. 128 pag., 4.998 lei. Istoria Partidului Liber-Schimbist, povestită de fostul său presedinte. Acesta, nu are din nefericire, detasarea necesară pentru a explica un fenomen straniu din punct de vedere sociologic (o parodie de partid a fost luată în serios de alegători!). Încântat de succesul pe care l-a avut ca epigon al lui Caragiale, el trece în revistă toate glumele (multe nesărate) făcute în calitate de presedinte al partidului în diferite împrejurări, ca si ecourile lor din presă. Omite însă să mentioneze ceva important (si compromitător): faptul că la un moment dat a abandonat gluma cu PLS si s-a transferat la PDSR, un partid care a adus România într-o situatie deloc veselă.
* GABRIELA MELINESCU, 33 DE REVELATII, editie îngrijită de Matei Albastru, text revăzut de autoare, Bucuresti, Ed. "Romania Press", 1998. Tablete publicate de Gabriela Melinescu, în anii afirmării sale, în diverse reviste românesti (cele mai multe chiar în România literară). Cititorului i se oferă, în afară de revelatiile promise în titlul că