Budinci. Frigul de-afara si ceata din suflet se combat cu mancaruri trecute prin valvataia cuptorului . Budinca de macaroane cu sunca. Ingrediente: 400 g macaroane scurte (spiralate), sare, 1 ceapa, 1 lingura de untdelemn, o cutie mica de mazare, piper, suc de lamaie, 250 g sunculita fiarta (Kaiserflei...
Budinci
Frigul de-afara si ceata din suflet se combat cu mancaruri trecute prin valvataia cuptorului
Budinca de macaroane cu sunca
Ingrediente: 400 g macaroane scurte (spiralate), sare, 1 ceapa, 1 lingura de untdelemn, o cutie mica de mazare, piper, suc de lamaie, 250 g sunculita fiarta (Kaiserfleisch sau costita afumata), 6 oua, 2 galbenusuri, 400 g smantana, 300 ml lapte, 100 g cascaval ras, nucsoara rasa, 2 linguri de fulgi de unt (taiat marunt).
Mod de preparare:
Se fierb macaroanele in apa cu sare, se strecoara, se lasa sa se scurga in sita.
Se porneste cuptorul.
Se curata ceapa si se toaca marunt, apoi se caleste in untdelemn. Se adauga mazarea, se lasa si ea putin la calit, se sareaza, se pipereaza, se adauga 2 lingurite de suc de lamaie. Se taie sunca in felii cam de 1,5 cm latime.
Se amesteca ouale cu galbenusurile, smantana si laptele. Se introduce jumatate din cascavalul ras, se sareaza, se pipereaza, se adauga un varf de cutit de nucsoara rasa. Se unge o forma rezistenta la foc cu unt. Se amesteca macaroanele fierte cu mazarea si sunca, si se pun in vas. Deasupra se toarna laptele amestecat cu oua. Restul de cascaval se presara deasupra, impreuna cu fulgii de unt. Se baga in cuptor la treapa a doua si se lasa cam 50 de minute, pana cand budinca se aureste deasupra.
Budinca de porumb cu pulpe de pui
Ingrediente: 4 copane de pui, sare, paprika dulce, chimen macinat, 250 g macaroane marunte, 400 g ciuperci marunte, 3 fire de ceapa verde, unt pentru uns forma, 2 linguri de untdelemn,