•Incepand de ieri, la Iasi au inceput dezbaterile pe marginea proiectului TACT (Trafficking Awarness Campaign Training - Pregatirea Campaniei de prezentare a problemei traficului de femei, n. red.). Acesta se va desfasura pe o perioada de 5 luni si va fi primul pas al unei campanii, ce are ca scop prezentarea si constientizarea problemei traficului de femei la nivel national si international. Se va avea in vedere si informarea organizatiilor neguvernamentale, guvernamentale si a membrilor comunitatii in vederea participarii lor active la acest proces.
Campania are ca principale obiective, discutarea unor probleme legate de legislatie si conventii internationale pe linie de prostitutie si trafic de carne vie, exploatarea sexuala, violenta sexuala si reactiile unor state la acest fenomen.
Nu in ultimul rand, in cadrul proiectului TACT vor fi facute studii de caz, exemplificandu-se in acest fel cu mai multe situatii. Acest simpozion vrea sa atraga atentia opiniei publice locale ca Romania este si tara de origine, dar si de tranzit pentru femeile traficante. Grupul care va dezvolta intreaga tematica este format din sociologi, psihologi, cadre de politie, redactori, mass-media si ONG-uri.
In luna aprilie, proiectul va dezvolta unele probleme legate de psihologia victimei si vor fi oferite informatii pentru femeile ce doresc sa lucreze in strainatate. In luna mai, participantii la aceste programe vor pregati dezbaterea publica, pe care o vor sustine la o data, asupra careia vor cadea de acord.
•Incepand de ieri, la Iasi au inceput dezbaterile pe marginea proiectului TACT (Trafficking Awarness Campaign Training - Pregatirea Campaniei de prezentare a problemei traficului de femei, n. red.). Acesta se va desfasura pe o perioada de 5 luni si va fi primul pas al unei campanii, ce are ca scop prezentarea si constientizarea