Bucatarie taraneasca din Alpi. Placinta de cartofi. Ingrediente (pentru 6 persoane): 750 g cartofi fierti (cu coaja), 150 g faina, sare, piper, grasime pentru forma, 150 g costita afumata (Bacon), 60 g ceapa, 20 g unt sau margarina, 175 g cascaval, 150 g smantana, 2 oua.. Mod de preparare: Se curata c...
Bucatarie taraneasca din Alpi
Placinta de cartofi
Ingrediente (pentru 6 persoane): 750 g cartofi fierti (cu coaja), 150 g faina, sare, piper, grasime pentru forma, 150 g costita afumata (Bacon), 60 g ceapa, 20 g unt sau margarina, 175 g cascaval, 150 g smantana, 2 oua.
Mod de preparare: Se curata cartofii (fierti) de coaja, se lasa sa se raceasca, se dau pe razatoare (sau se preseaza) si se amesteca cu faina pana ce se obtine un aluat. Se sareaza, se pipereaza si se apasa cu degetele pe fundul si marginile unei forme rotunde de prajituri, unsa inainte cu unt. Se pun deoparte 4-6 felii de costita, iar restul se taie fasii subtiri si se prajesc in unt sau margarina la foc mic. Se adauga ceapa taiata marunt si se lasa pana ce devine sticloasa. Apoi, se intind fasiile de costita si ceapa peste aluatul de cartofi, si deasupra se toarna ouale amestecate cu smantana si cascavalul ras. Se baga la cuptorul incins si se coace la 170 grade C, circa 60 de minute. Dupa 40 de minute se acopera cu o hartie, ca sa nu se arda deasupra. Restul de costita se rumeneste - fara grasime - intr-o tigaie si se asaza pe placinta coapta.
Galuste cu cascaval
Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 g faina, 4 oua, 200 ml lapte, 400 g ceapa, 60 g unt, 200 g cascaval, sare, 1 varf de cutit de nucsoara.
Mod de preparare: Intr-o oala se pune sa fiarba apa (mai multa) cu sare. Se curata ceapa, se taie rondele si se prajeste in 30 g de unt, la foc potrivit (sa fie rumena). Se amesteca faina cu ouale, laptele, sarea si nucsoara. Din aluatul astfel obti