•Ieri, la Tribunalul Iasi s-a derulat un nou termen in procesul privind pe administratorul galatean, Ioan Apavaloaie, patronul firmei "Apir" SRL Botosani, care detine un punct de lucru si in Iasi.
Nici de aceasta data Apavaloaie nu a fost prezent in fata instantei iesene pentru interogatoriu, ca de altfel toti martorii citati in cauza. Judecatorii au dispus aducerea acestora cu mandate si citarea inculpatului atit la domiciliul din Galati cit si la cel din Botosani.
Ioan Apavaloaie este acuzat ca, in luna octombrie 1997 a completat 2 file CEC pentru suma de 57 milioane de lei, fara a avea bani in conturile din banca. De asemenea, societatea "Apir" era in incidenta de plata de jumatate de an.
In cursul anului 1997, Apavaloaie a incheiat un contract de vinzare-cumparare cu o societate de morarit si panificatie din Galati. In contract era stipulat ca unitatea galateana se obliga sa-i livreze 20 tone de produse de panificatie, SC "Apir" SRL fiind obligata sa faca plata in termen de 10 zile de la receptia marfii. Dupa ce si-a deschis un cont la Banca Transilvania - sucursala Iasi, Apavaloaie a preluat marfa, emitind la fiecare livrare cite o fila CEC, fara a avea acoperire in cont. Banca a decontat partial sumele inscrise si i-a aplicat patronului galatean o interdictie bancara.
Cu toate acestea, el a mai completat doua file CEC seria A 99264 si 99265 pentru achizitionarea altei cantitati de marfa. Cind unitatea furnizoare a introdus CEC-urile in banca s-a stabilit ca SC "Apir" SRL Botosani nu mai are nici o letcaie in cont. Prejudiciul cauzat Societatii de Morarit si Panificatie Galati este de 57 milioane de lei, suma cu care unitatea respectiva se constituie parte civila in proces.
•Ieri, la Tribunalul Iasi s-a derulat un nou termen in procesul privind pe administratorul galatean, Ioan Apavaloaie, patr