Retete cu oua. Salata norvegiana. Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 oua, 3-4 castraveciori murati (marunti), 1 lingurita mustar, 150 g maioneza, 50 g smantana, 2 varfuri de cutit praf de curry, 30 g capere, 1 lingura ceapa prajita.. Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se curata de coaja si se toaca...
Retete cu oua
Salata norvegiana
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 oua, 3-4 castraveciori murati (marunti), 1 lingurita mustar, 150 g maioneza, 50 g smantana, 2 varfuri de cutit praf de curry, 30 g capere, 1 lingura ceapa prajita.
Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se curata de coaja si se toaca cu un cutit. Castraveciorii se taie cubulete marunte. Se amesteca mustarul, maioneza, smantana si praful de curry si se incorporeaza in sosul astfel obtinut ouale, castraveciorii si caperele bine scurse. La sfarsit, salata se presara cu ceapa prajita bine rumenita si se serveste - eventual - pe paine de secara. Este foarte gustoasa!
Clatite cu spanac
Ingrediente (pentru 4 persoane): Umplutura: 1 kg spanac proaspat (sau 500 g spanac congelat), 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 30 g unt sau margarina, sare, piper, 200 g branza grasa de vaci. Clatitele: 1/4 l lapte, 2 oua, 150 g faina, sare, 1 varf de cutit de zahar, cca 20 g unt (margarina) pentru prajit si pentru uns forma. Sosul: 20 g faina, 30 g unt sau margarina, 400 ml lapte, 2 galbenusuri, 60 g parmezan (cascaval) ras, nucsoara.
Mod de preparare: Umplutura: Se curata spanacul si se spala in mai multe ape. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se pun intr-o oala mai mare, sa se caleasca in grasimea incinsa. Cand au devenit sticloase, se adauga spanacul ud (sa picure apa din el), se acopera oala cu capac si se fierbe putin la foc iute, pana ce se inmoaie. Se sareaza, se pipereaza, se lasa sa se raceasca si se amesteca cu branza de vaci. Clatitele: Se bat ouale cu laptele