Promisiunile ministrului Educatiei Nationale, Andrei Marga, privind organizarea bacalaureatului 1999 ca examen national au determinat conducerile facultatilor ca la admitere ponderea mediei la bac sa fie mai mare ca in ceilalti ani. Mai mult decit atit, pentru sesiunea de toamna 1999, Universitatea de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" din Iasi a introdus in cadrul mediei de admitere si media de la bacalaureat. Acest fapt poate fi considerat si ca o solutie de a atrage cit mai multi candidati, tinind cont ca in ultimii ani concurenta la UMF a fost sub asteptari.
Astfel, la admiterea in invatamintul de scurta durata, Colegiul de Tehnica Dentara respectiv Colegiul de Asistenti Medicali Generalisti si Colegiul de Asistenti Medicali Stomatologi, ponderea mediei la bacalaureat este de 50%, iar la invatamint de lunga durata de 25%. La Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi", ponderea mediei de la bacalaureat ramine tot 30%, ca anul trecut, pentru toate facultatile, iar la Universitatea Agronomica "Ion Ionescu de la Brad" ponderea a crescut, pentru sesiunea din 1999, la 20% pentru toate formele de invatamint.
La Universitatea "Al. I. Cuza" rezultatele obtinute la bacalaureat reprezinta 20% din media de admitere la Facultatea de Litere, Facultatea de Filosofie, Facultatea de Drept, Facultatea de Biologie, Facultatea de Geografie-Geologie, 25% la Facultatea de Educatiei Fizica si Sport si 30% la celelalte facultati. Singura institutie de invatamint superior care nu ia in consideratie media de la bacalaureat este Universitatea de Arte "George Enescu".
Promisiunile ministrului Educatiei Nationale, Andrei Marga, privind organizarea bacalaureatului 1999 ca examen national au determinat conducerile facultatilor ca la admitere ponderea mediei la bac sa fie mai mare ca in ceilalti ani. Mai mult decit atit, pentru sesiunea de toamna 1999