Spitalul de Neurochirurgie Iasi•Mare parte dintre romanii care lucreaza la negru in strainatate sint tratati aproape ca sclavi •Pentru a uita de umilinte ei prefera sa bea tot ce le cade sub mina
Muncitorii romani care lucreaza in alte state, cum ar fi Turcia sau Iugoslavia au o viata extraordinar de grea. Datorita salariilor mizerabile pe care le obtin, ei sint obligati deseori sa foloseasca artificii, care mai de care mai ciudate, in alimentatie. S-au intilnit cazuri in care muncitorii, care lucreaza"la negru" sau chiar cu contract, sa fie serviti cu carne de magar, castraveti cu lapte sau alte combinatii sofisticate. Nici improvizatiile in domeniul bauturilor ingurgitate nu au intirziat sa apara. Diferitele licori cu care este inlocuita banala votca sau rachiu din tara au de cele mai multe ori efecte nocive, pentru unii chiar fatale. Un astfel de caz a fost semnalat la Spitalul de Neurochirurgie Iasi, cind un muncitor roman, din cauza inghitirii unei cantitati mari de parfum, a fost adus in stare de coma.
Dupa un litru si jumatate de colonie, Cornel Bisca a orbit
Ieri, in jurul orelor 14.00, la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi a fost adus in stare de coma de gradul I, Cornel Bisca din Sebes, judetul Bacau. In virsta de 24 de ani, Cornel Bisca a fost plecat in ultimii trei ani in Turcia unde muncea la negru pentru a-si cistiga existenta si pentru a asigura familiei, ramase in tara, un trai decent. In urma cu cinci zile linistea din casa a fost zguduita de o veste terifianta. Din Istanbul, patronul firmei unde lucra le-a comunicat faptul ca, in urma unui conflict avut cu niste colegi romani, pe fondul consumului exagerat de alcool, Cornel a fost batut bestial si internat la o clinica particulara, in stare de coma. Tot patronul le-a spus ca va trebui ca o persoana din familie sa vina sa-l ia pe Cornel Bisca din spital int