•Starea deplorabila a drumurilor s-a accentuat si mai mult dupa ingheturile si dezgheturile din iarna aceasta, dar nu-i scuteste pe automobilisti de plata taxelor catre stat. Este fireasca reactia negativa a conducatorilor auto, mai ales ca orice defectiune tehnica, care survine de pe urma impactului autoturismelor cu gropile presarate la tot pasul pe carosabil, presupune cheltuieli de sute de mii de lei, in conditii de austeritate economica.
Recuperarea sumelor scoase din buzunar de proprietarii autoturismelor, pe cale juridica de la cei care trebuiau sa se ocupe de intretinerea si repararea drumurilor, ii determina pe cei mai multi sa renunte stiindu-se foarte bine ca un proces implica cheltuieli mari si rabdare din partea pagubitilor. Ar mai fi existat o solutie si anume ca asociatia care reprezinta interesele automobilistilor - Automobil Clubul Roman (ACR) sa se erijeze in aparatorul acestora, insa cei care au facut legile nu au lasat sa se strecoare o asemenea posibilitate.
"In aceasta situatie, automobilistilor nu le ramine decit sa-si sustina singuri cauza" este concluzia la care a ajuns Constatin Marcu, directorul filialei zonale a ACR.
Posesorul de automobil care a avut de suferit de pe urma starii carosabilului poate da in judecata primaria
Constatin Marcu a declarat ca, in conformitate cu noul Cod Rutier, posesorii de autoturisme care au fost nevoiti sa acopere cheltuieli determinate de starea defectuoasa a drumurilor nu are cum sa si-i recupereze prin ACR. "Poate da in judecata primaria pentru defectiunile suferite, in conditiile in care exista un martor. Automobilistul este obligat sa apeleze la un service care sa-i confirme defectiunea din cauze obiective si numai dupa aceea poate continua demersurile in vederea recuperarii sumelor. Automobilistul trebuie sa dea in judecata primaria deoarece aceasta