Cosul Cu Targuieli. Trei retete de sezon. Supa de vin cu ciuperci. Ingrediente: 200 g ciuperci proaspete (cat mai mici), 2 linguri unt, 1/2 legatura de patrunjel verde, 1/2 l apa fiarta cu concentrat de pasare, 250 g smantana, 1/4 l vin alb sec, 1 1/2 linguri zeamil, 5 galbenusuri de ou, sare, piper pr...
Cosul Cu Targuieli
Trei retete de sezon
Supa de vin cu ciuperci
Ingrediente: 200 g ciuperci proaspete (cat mai mici), 2 linguri unt, 1/2 legatura de patrunjel verde, 1/2 l apa fiarta cu concentrat de pasare, 250 g smantana, 1/4 l vin alb sec, 1 1/2 linguri zeamil, 5 galbenusuri de ou, sare, piper proaspat macinat.
Mod de preparare:
Se curata ciupercile, se spala si se taie in feliute subtiri. Se topeste untul intr-o tigaie si se incinge (pe foc mai mic, ca sa nu se arda). Se calesc ciupercile in el, apoi se scot intr-un vas si se tin la cald.
Se spala patrunjelul, se zvanta si se toaca marunt.
Se da in clocot apa cu concentratul de pasare, se adauga in ea 200 g smantana si vinul. Se trage oala deoparte. Se amesteca zeamilul cu putina apa si se incorporeaza in lichid.
Se pune vasul din nou la fiert, dar pe flacara mica, amestecand mereu, pana ce lichidul se ingroasa. Se stinge focul.
In alt castron, se amesteca bine galbenusurile cu putina supa, apoi se pun si ele in oala. (Supa nu mai are voie sa fiarba, fiindca se taie). Se sareaza, se pipereaza. Smantana ramasa se pune in farfurii, peste ea se serveste supa, iar deasupra se presara ciupercile calite si patrunjelul tocat.
Gulas unguresc
Ingrediente: 600 g pulpa de vita, piper, 200 g ceapa, 2 catei de usturoi, 3 linguri de unt topit, 1 lingurita de paprika dulce, 1 lingurita de paprika iute (boia), sare, 2 foi de dafin, 1 lingurita de otet, 1 conserva mica de rosii cojite (240 g), 2 ardei iuti, 300 g cartofi, 1 lingurita de faina,