•Obiceiul de a se oferi martisoare, in luna martie, a ramas inca de pe vremea romanilor. Traditionalul snur avea, pe atunci, trei culori. Albul reprezenta aerul, rosul, focul, iar negrul reprezenta culoarea pamintului. Totodata, in luna martie, aveau loc numeroase sarbatori.
"Ziua Mamei" a aparut mult mai tirziu, in Sicilia, zi care se sarbatoreste de 1 martie. Legenda spune ca, intr-o zi de 1 martie, cu mii de ani in urma, o femeie a iesit la plimbare impreuna cu baietelul ei, in virsta de 5 ani. Copilul se juca cu un balon, iar vintul i l-a luat si l-a dus deasupra marii. Baiatul a fugit in apa, dupa balon si mama sa i-a pierdut urma. Femeia a inceput sa se roage la Dumnezeu, pentru a-i salva copilul. Pina l-a urma, baietelul a fost salvat si exact in locul unde s-a luptat cu valurile marii, a iesit o insula avind forma capului mamei sale. Cu timpul, romanii preiau si ei aceasta traditie, sarbatorind "Ziua Femeii" o saptamina mai tirziu.
"Nu stiu daca voi primi ceva, fiindca nu prea am de unde"
Greutatile vietii nu le mai permit femeilor decit sa viseze la cadourile pe care ar trebui sa le primeasca de 8 Martie, iar pentru barbati, aceasta zi are mai putina importanta.
Elena Mardale, 32 ani, informatician, si-ar dori:"de exemplu, o masina. Bineinteles ca acest lucru nu inseamna ca o voi si avea, insa am fost sincera. Ce voi primi? Inca nu stiu. Probabil ca un buchet de flori. Sotul meu nu se prea omoara cu cadourile. Asa ca, pentru mine, ziua asta nu inseamna mare lucru".
Teodor Calancea, 50 ani, sofer, considera ca de 8 Martie are de indeplinit cea mai grea misiune: "Am acasa o nevasta si trei fete. Nu cred ca anul acesta imi voi permite mai mult decit cite o floare si cite o ciocolata".
Bogdanei Simion, de 18 ani, eleva, i-ar place ca, intr-o astfel de zi, sa fie undeva la munte. "Normal ca nu imi permi