Retete de sezon. Cat mai tine frigul si fulguiala, infratiti-va cu carnatii si varza. Retetele noastre sunt gustoase, ieftine si tin de cald . Supa de varza cu carnati "trandafir". Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g varza, 1 ceapa, 4 carnati, 1 lingura unt topit, 1,5 l concentrat de legu...
Retete de sezon
Cat mai tine frigul si fulguiala, infratiti-va cu carnatii si varza. Retetele noastre sunt gustoase, ieftine si tin de cald
Supa de varza cu carnati "trandafir"
Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g varza, 1 ceapa, 4 carnati, 1 lingura unt topit, 1,5 l concentrat de legume (apa + Vegeta sau Knorr), sare, piper, 150 g smantana, 2 linguri de mustar potrivit de dulce, 2 linguri de mustar iute, 2 fire de patrunjel verde.
Mod de preparare: Se curata varza, se taie in sferturi si pe urma fasii. Se toaca ceapa si impreuna cu varza se pune la calit intr-o oala mai mare in untul incins, amestecand din timp in timp. Se adauga apa fiarta cu Vegeta sau Knorr si carnatii, si se lasa sa fiarba 10 minute la foc potrivit. Se gusta de sare si piper. Se amesteca smantana cu cele doua feluri de mustar si, inainte de a servi supa, se pune cate o lingura buna in fiecare farfurie. La urma se presara patrunjelul tocat.
Salata de sfecla rosie cu alune
Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 sfecle mici, 2 cepe, 2 linguri de alune, 2 linguri unt (margarina), 3 linguri faina, 1/2 l concentrat de legume (apa + Vegeta sau Knorr), sare, piper, 1 lingurita zeama de lamaie, 1 legatura codite de ceapa verde, 100 g smantana.
Mod de preparare: Se fierbe sfecla pana ce se-nmoaie (30-45 de minute), se curata si se taie in sferturi potrivite. Se zdrobesc alunele si se rumenesc intr-o tigaie - fara grasime - intorcandu-le mereu. Se scot din tigaie, se pune untul la incins si se calesc cca doua minute ceapa tocata