S.C. PESCARIS Iasi detine in administrare, circa 4.000 ha de luciu de apa. Anual, firma realizeaza o productie de circa 1.200 to de peste de consum distribuita in toate judetele Moldovei, prin reteaua comerciala proprie. Principalele specii de peste oferite consumatorilor sint: singer, novac, cras, crap, in cantitati reduse, stiuca, somn si salau. Directorul comercial al societatii, Catalin Platon a declarat ca "pretul practicat de firma noastra este inferior celui practicat de principalilor nostri concurenti".
In anii '70, in Romania s-au importat 4 specii de peste din complexul asiatic care prezentau avantajul ca nu consumau furaje, ceea ce intr-o economie asezata pe austeritate servea foarte bine intereselor epocii. Ponderea acestor specii a crescut treptat, ajungind la un moment dat la 75-85% din totalul productiei piscicole. De asemenea, inainte de 1989, pescuitul se facea in doua perioade ale anului, primavara si toamna.
"Piata insa ne-a demonstrat ca romanul consuma traditional crapul si carasul, ceea ce ne face sa ne reorientam productia catre aceste specii. Economia de piata ne-a facut sa ne respectam mai mult clientii si sa putem livra peste in orice zi a anului", ne-a mai declarat Catalin Platon. La ora actuala, PESCARIS SA Iasi, cel mai important producator de peste din zona Moldovei excluzind Delta Dunarii, se afla printre primele trei societati de acest profil din tara.
Deviza firmei este: "Pescaris are intotdeauna grija de mine!".
S.C. PESCARIS Iasi detine in administrare, circa 4.000 ha de luciu de apa. Anual, firma realizeaza o productie de circa 1.200 to de peste de consum distribuita in toate judetele Moldovei, prin reteaua comerciala proprie. Principalele specii de peste oferite consumatorilor sint: singer, novac, cras, crap, in cantitati reduse, stiuca, somn si salau. Directorul comercial al societatii,