Cu gandul la Pasti. Semnele primaverii sunt peste tot: in suflet, in casa, chiar si pe masa de la bucatarie, unde au aparut, dintr-o data, verdeturile. Le vom folosi si pe ele in retetele pe care vi le propunem pentru masa de sarbatoare. Sunt retete noi, diferite de traditionalele feluri pregatite d...
Cu gandul la Pasti
Semnele primaverii sunt peste tot: in suflet, in casa, chiar si pe masa de la bucatarie, unde au aparut, dintr-o data, verdeturile. Le vom folosi si pe ele in retetele pe care vi le propunem pentru masa de sarbatoare. Sunt retete noi, diferite de traditionalele feluri pregatite de Pasti
Salata de ceapa cu sos de iaurt si verdeturi
Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g ceapa alba sau rosie de apa, 80 g prune uscate (fara samburi), 150 g frunze de papadie (sau foi de andive), 1 legatura de ceapa verde, 4 rosii, 4 linguri de suc de portocale. Pentru sos: 250 g iaurt (nedegresat), piper proaspat macinat, un varf de cutit de chimen, 1/2 legatura patrunjel verde, 2 linguri de alune prajite usor, fara grasime.
Mod de preparare: Se curata ceapa, se taie in doua, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Se pun sa dea un clocot in apa sarata. Se scot intr-o strecuratoare, se baga repede sub un jet de apa, apoi se lasa sa se scurga. Prunele se curata de samburi si se lasa in apa sa se umfle putin, apoi se clatesc si se taie fasii. Se pun intr-un vas si se toarna peste ele sucul de portocale (neacidulat). Se spala frunzele de papadie si se lasa sa se scurga. Se curata ceapa verde, se spala, se taie in ineluse subtiri. Rosiile se oparesc, se curata de pielita si se taie felii subtiri. Sosul: Se amesteca iaurtul cu sare, piper si chimenul prajit putin in tigaie (fara grasime). Se amesteca ceapa (bine scursa) cu prunele uscate (cu suc cu tot), frunzele de papadie taiate ca taieteii, rosiile, patrunjelul tocat, sare