Dulciuri de Pasti. Patrate cu migdale zdrobite. Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g miez de paine uscata, 100 g zahar pudra, 3 linguri cacao, 50 cl lapte, 2 oua, 70 g migdale zdrobite, 20 g unt.. Mod de preparare: Se faramiteaza miezul de paine si se inmoaie in laptele caldut. Se lasa sa se imbibe c...
Dulciuri de Pasti
Patrate cu migdale zdrobite
Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g miez de paine uscata, 100 g zahar pudra, 3 linguri cacao, 50 cl lapte, 2 oua, 70 g migdale zdrobite, 20 g unt.
Mod de preparare: Se faramiteaza miezul de paine si se inmoaie in laptele caldut. Se lasa sa se imbibe complet, se faramiteaza cu furculita, se adauga cacao, zahar si ouale batute si se amesteca bine. Se unge cu unt o tava dreptunghiulara, se toarna in ea aluatul si se baga la cuptorul incins (180gr.C). Se coace 50 de minute. Se scoate din cuptor, se lasa sa se odihneasca 10 minute si se rastoarna pe un fund de lemn sau o planseta. Cand s-a racit prajitura, se taie patrate cu latura de 5 cm si se presara cu migdale zdrobite.
Biscuiti cu ciocolata si bostan
Ingrediente (pentru 4 persoane): 150 g ciocolata amaruie, 1 lingura smantana subtire, 1 bucata de bostan (100 g), 20 g unt, 120 g zahar tos, 1 varf de cutit de scortisoara, 80 g migdale pisate, 2 albusuri, 50 g faina.
Mod de preparare: Se toaca marunt bostanul si se amesteca cu 20 g de zahar si scortisoara. Se topeste ciocolata pe baie de aburi si se amesteca si ea cu bostanul si zaharul. Se bat bine albusurile cu migdalele pisate, se incorporeaza smantana si restul de zahar, pana ce amestecul devine spumos. Se toarna faina in ploaie si apoi se incorporeaza bostanul cu ciocolata. Se unge o foaie de hartie de copt cu unt, se intinde pe o tava si pe ea se aseaza gramajoare de aluat (se iau cu lingura). Se apasa cu o furculita uda. Se coc 10 minut