Gandacii de bucatarie adora zaharul, faina si berea. Daca vreti sa scapati de ei, puneti unul din cele trei produse pe fundul unui borcan si infasurati-l intr-o bucata de carpa, pentru a se putea catara. Atrasi de mirosuri, "bestiile" vor cadea in borcan (reteta frantuzeasca).. Pantofii d...
Gandacii de bucatarie adora zaharul, faina si berea. Daca vreti sa scapati de ei, puneti unul din cele trei produse pe fundul unui borcan si infasurati-l intr-o bucata de carpa, pentru a se putea catara. Atrasi de mirosuri, "bestiile" vor cadea in borcan (reteta frantuzeasca).
Pantofii de antilopa se curata cu un burete inmuiat in apa cu clabuc de sapun si-apoi stors. Se lasa sa se usuce, apoi se freaca usor cu smirghel fin sau se lipesc cu hartie adeziva. Cand scotchul se scoate de pe pantofi, antilopa revine la forma initiala.
Carambii duri ai pantofilor care bat se ung cu alcool amestecat cu vaselina, apoi se poarta prin casa. Operatia se repeta pana ce carambii se inmoaie.
Cizmele de cauciuc vor rezista multa vreme, fara sa se increteasca si sa se crape la glezne, daca le tineti curate si le ungeti sistematic cu ulei comestibil.
Clondirele de sticla (in care serviti vinul) cu depuneri mari de calcar se curata lasandu-le o noapte intreaga cu apa calda, amestecata cu un pahar de otet alb.
Brosele (bijuteriile) trebuie agatate totdeauna cu carligul de inchidere in partea de jos. Veti evita sa le pierdeti.
Obiectele din bronz isi recapata stralucirea daca sunt frecate cu o carpa inmuiata intr-un amestec de untdelemn cu otet. Pentru a-l lustrui, schimbati carpa cu alta uscata.
Ibricul nou de cafea va da randament numai daca aruncati in chiuveta primele trei cafele preparate in el. Luati sfatul acesta in serios, altfel nu veti bea niciodata cafeluta visata.
Ceainicul dv. va fi ferit