Retete de sezon. (cu spanac, oua rosii ramase de la masa de Pasti si carne de miel). Salata de oua cu branza. Ingrediente (pentru 4 persoane): 6 oua fierte, 300 g cascaval taiat in felii subtiri, 100 g smantana proaspata, 100 g frisca, 2 cepe de arpagic, un pumn de frunzulite de busuioc, 1 mar mare, 1...
Retete de sezon
(cu spanac, oua rosii ramase de la masa de Pasti si carne de miel)
Salata de oua cu branza
Ingrediente (pentru 4 persoane): 6 oua fierte, 300 g cascaval taiat in felii subtiri, 100 g smantana proaspata, 100 g frisca, 2 cepe de arpagic, un pumn de frunzulite de busuioc, 1 mar mare, 1 lingurita de suc de lamaie, sare, piper.
Mod de preparare: Curatati ouale rosii de coaja sau fierbeti altele proaspete, lasati-le in apa rece, apoi cojiti-le. Taiati cascavalul in felii subtiri, apoi inca o data in doua sau in patru, pentru a obtine dreptunghiuri sau romburi. Curatati arpagicul si taiati-l in feliute subtiri. Curatati marul, scoateti-i casuta cu samburi, apoi dati-l pe razatoarea mare. Amestecati-l cu sucul de lamaie. Amestecati smantana cu frisca, sarati-le (in functie de cat de sarat este cascavalul) si piperati-le din abundenta. Amestecati sosul cu arpagicul si frunzele rupte de busuioc. Taiati ouale in rondele subtiri si asezati-le pe un platou. Sarati-le bine. Puneti apoi un rand de cascaval, unul de mere, unul de smantana cu arpagic. Turnati deasupra smantana ramasa si decorati salata cu o frunzulita de menta.
Placintele de spanac cu sos de nuci
Ingrediente (pentru 6 persoane): 12 frunze de spanac (mari, fara codita), 2 oua batute usor, 2 cesti pesmet, 1 ceasca nuca macinata, 1 lingurita sos iute (Tabasco, Chili sau Ketchup iute), 5-6 linguri ulei. Pentru sos: 1/2 ceasca nuca prajita si apoi macinata, 1 ceasca iaurt, putin sofran (nu e obligatoriu).
Mod de preparare: