Nu mai putin de unsprezece persoane, din comunele Tibanesti si Tibana au fost internate, in ultimele doua zile, la Spitalul Clinic de Boli Infectiose, ca urmare a consumului de carne de vita, sacrificata in conditii igienico-sanitare precare.
Cei in cauza, membrii familiilor Dau si Linguraru, au afirmat la internare ca au consumat carne de vita care provenea dintr-un animal sacrificat joia trecuta, fara control sanitar-veterinar. "Era o vita care trebuia sa fete si nu putea, deci a fost o sacrificare de necesitate. Proprietarii au afirmat ca au asigurat conservarea carnii in condiii termice bune. Totusi, dupa ce au consumat din aceasta carne, la 24 de ore au aparut simptome digestive si s-a instalat o stare febrila. Primele trei persoane s-au adresat Spitalului de Boli Infectioase in decursul zilei de marti, 13 aprilie. Doua din ele si-au revenit si au fost externate, dar in cursul zilei urmatoare au mai fost internate inca cinci persoane, din aceleasi familii. In total, este vorba de unsprezece persoane afectate", a explicat dr. Rodica Florescu, seful compartimentului de Epidemiologie al Inspectoratului Judetean de Igiena si Sanatate Publica Iasi.
Desi starea sanatatii celor internati este departe de a le pune viata in pericol, ei vor ramine, in continuare, in spital, fiind diagnosticati deocamdata doar cu "observatie toxiinfectie alimentara". Pentru confirmarea diagnosticului si luarea de masuri specifice in teren, se asteapta rezultatele analizelor.
Nu mai putin de unsprezece persoane, din comunele Tibanesti si Tibana au fost internate, in ultimele doua zile, la Spitalul Clinic de Boli Infectiose, ca urmare a consumului de carne de vita, sacrificata in conditii igienico-sanitare precare.
Cei in cauza, membrii familiilor Dau si Linguraru, au afirmat la internare ca au consumat carne de vita care provenea dintr-un