Cosul Cu TarguielI. Retete de sezon. Supa de branza cu paine si salam. (Reteta elvetiana). Ingrediente (pentru 4 portii): 2 catei de usturoi, 3 linguri de unt, o lingura cu varf de faina, 1 litru de apa fiarta cu Vegeta, 150 g cascaval, 200 g smantana groasa, sare, piper macinat, nucsoara rasa, 2 cepe,...
Cosul Cu TarguielI
Retete de sezon
Supa de branza cu paine si salam
(Reteta elvetiana)
Ingrediente (pentru 4 portii): 2 catei de usturoi, 3 linguri de unt, o lingura cu varf de faina, 1 litru de apa fiarta cu Vegeta, 150 g cascaval, 200 g smantana groasa, sare, piper macinat, nucsoara rasa, 2 cepe, 1/2 legatura de ceapa verde, 4 felii de paine intermediara (sau neagra), putin unt pentru uns, 18 feliute subtiri (taiate cu masina, la magazin) de salam de vara (ingust).
Mod de preparare: Se curata usturoiul si se toaca marunt. Se caleste in 2 linguri de unt fierbinte si se presara deasupra faina. Se amesteca incontinuu, adaugandu-se putin cate putin apa fiarta cu Vegeta. Se lasa 10 minute sa fiarba pe foc mic, amestecand din cand in cand. Se da cascavalul pe razatoare, se amesteca cu smantana si se baga in supa. Se amesteca pana ce cascavalul se topeste complet. Se sareaza supa, se adauga piperul macinat si nucsoara. Se curata ceapa si se taie in ineluse subtiri. Se caleste in lingura de unt ramasa si se pune deasupra supei, inainte de-a o servi. La sfarsit se adauga si ceapa verde, taiata fin. Se ung feliile de paine cu unt si se astern cu felii de salam. Se mananca alaturi de supa.
Turta de carne tocata, cu ceapa
Ingrediente (pentru 4 portii): 500 g ceapa, 1 lingura de untdelemn, 1 lingurita de ace de rozmarin (sau chimen), 1 catel de usturoi, 1 lingurita boabe de piper, 600 g carne tocata amestec (vita + porc), 1 ou, 75 g pesmet alb, 1-2 linguri mustar semi-iute, sare, un varf de cut