Toata floarea Iasului a mincat simbata trei sarmale la redeschiderea localului cu acelasi nume. Hanul "Trei sarmale", la care trageau pe vremuri tirgovetii, a capatat o noua fata si si-a schimbat stapinul. Vasile Sirbu, patronul SC "M and Co.V. '93" SRL, a inchiriat localul de la SCT "Moldova" pentru doi ani, timp in care spera sa-l cumpere si sa-l reaseze la locul lui traditional. Simbata, sefi de la "CONEL", banci, Politie, Garda Financiara, s-au infruptat din bunatatile bucatariei moldovenesti, dupa ce localul a fost sfintit, dupa datina. Prefectul Florin Vitan, impreuna cu sotia, a luat si el parte la festivitate, impreuna cu doi invitati din Balti. Atmosfera din han este intr-adevar una moldoveneasca. Pe pereti sint atirnate masti din cirpe si din lut, macrameuri, lucruri de artizanat. Masa imbelsugata a avut cunoscutele sarmalute fierte in oale de lut dar si salate de cruditati, medalioane din salam si cascaval, fripturi, salate de fructe alaturi de poale-n-briu. Totul udat cu vinuri si sampanie de Bucium. In noile meniuri sint chiar si specilitati pentru copii denumite "Disputele lui Tom si Jerry" sau "Puterea lui Popeye Marinarul". In viitor, Vasile Sirbu intentioneaza sa aduca musafirii la han cu calestile. "Incercam sa readucem in atentie hanul si ca loc de popas. Vrem sa amenajam citeva casute unde sa se poata sta peste noapte. Preturile vor fi accesibile, terasele deschise tot timpul si, poate, vom instala si un cuptor de pizza pentru acestea", ne-a declarat Vasile Sirbu. (Dana PAVEL) Toata floarea Iasului a mincat simbata trei sarmale la redeschiderea localului cu acelasi nume. Hanul "Trei sarmale", la care trageau pe vremuri tirgovetii, a capatat o noua fata si si-a schimbat stapinul. Vasile Sirbu, patronul SC "M and Co.V. '93" SRL, a inchiriat localul de la SCT "Moldova" pentru doi ani, timp in care spera sa-l cumpere si sa-l reaseze la locul lui tradi