Delicii de primavara. Pana ce vom putea sa muscam din ardei si din rosii, sa tabaram pe verziturile din piete, pline de savoare si de aromele primaverii . Placinta cu peste si ceapa verde. Ingrediente (pentru 16 bucati): 1 pachet de foi de placinta (450 g), faina pentru intins aluatul. Umplutura: 400...
Delicii de primavara
Pana ce vom putea sa muscam din ardei si din rosii, sa tabaram pe verziturile din piete, pline de savoare si de aromele primaverii
Placinta cu peste si ceapa verde
Ingrediente (pentru 16 bucati): 1 pachet de foi de placinta (450 g), faina pentru intins aluatul. Umplutura: 400 g fileuri de cod dezosate, 400 g peste afumat dezosat, 250 g smantana, 2 oua, 150 g smantana amestecata cu o lingurita de hrean ras (sau sos de hrean la borcan - se gaseste in comert), sucul unei jumatati de lamaie, sare, piper proaspat macinat, 1/2 legatura de patrunjel, o legatura de ceapa verde cu codite subtiri.
Mod de preparare: Se scot foile de placinta, se aseaza una peste alta si se intind cat sa acopere suprafata unei tavi de prajituri. Se porneste cuptorul si se lasa se se incinga. Se acopera fundul tavii cu o foaie de pergament, iar deasupra se pune foaia de aluat, care se ridica si peste marginile tavii. Se inteapa cu o furculita, apoi se acopera si pe deasupra cu o foaie de pergament si se baga la cuptor 15 minute. Se scoate si se ia hartia de pergament. Umplutura: Se baga in mixer pestele proaspat si cel afumat, cu putina smantana. Se amesteca bine cu restul de smantana simpla, smantana cu hrean, ouale, sucul de lamaie, sarea si piperul. Se toaca patrunjelul, se taie ceapa in ineluse si se amesteca in piureul de peste. Pasta obtinuta se intinde peste aluat. Se baga la cuptor, la aceeasi temperatura, 20 de minute.
Papara cu cartofi, marar si sos de iaurt
Ingrediente (pentru 4 persoane): 400