Bucatarie de tranzit. (de la primavara la vara). Omleta cu fasole verde. Ingrediente (pentru 2 persoane): 150 g fasole verde (proaspata sau din conserva), sare, 100 g rosii (mici), 75 g telemea, 4 oua, 4 linguri smantana, 2 lingurite piper macinat, 4 lingurite unt topit, 1 lingura codite de ceapa verd...
Bucatarie de tranzit
(de la primavara la vara)
Omleta cu fasole verde
Ingrediente (pentru 2 persoane): 150 g fasole verde (proaspata sau din conserva), sare, 100 g rosii (mici), 75 g telemea, 4 oua, 4 linguri smantana, 2 lingurite piper macinat, 4 lingurite unt topit, 1 lingura codite de ceapa verde (taiate rondele), piper (macinat mai mare) pentru presarat deasupra.
Mod de preparare:
Se curata fasolea si se fierbe in apa cu sare circa 10 minute. Se rastoarna intr-o strecuratoare, se clateste cu un jet de apa rece si se lasa sa se scurga. Rosiile se taie in doua sau in patru, iar telemeaua se faramiteaza cu furculita.
Se amesteca ouale cu smantana si se gusta de sare si piper. Se pun la incins - intr-o tigaie de teflon - doua lingurite de unt topit si apoi se toarna jumatate din cantitatea de oua + smantana. Se prajeste compozitia doua minute, apoi se aseaza deasupra jumatate din restul ingredientelor (fasole, rosii si telemea). Se acopera tigaia cu un capac si se lasa omleta 5 minute sa se intareasca. Cand e gata, se scoate din tigaie si se pune la loc cald. Se pune alt unt topit sa se infierbante si se coace a doua omleta, la fel ca prima. Inainte de a fi servite, se presara deasupra rondele de ceapa verde (codite) si piperul macinat mare.
Ficat de pui cu salvie
Ingrediente (pentru 2 persoane): 300 g ficatei de pui, 4 rosii, 1 catel de usturoi, 1 lingura unt, 6 felii costita afumata, 2 fire de salvie verde sau uscata (ceai), 2-3 linguri vin alb, sare, piper, 400 g macaroane scurte.
Mo