Primavara si verzituri. Salata cu carne de pui. Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 ardei grasi (400 g), 1 legatura de morcovi, 200 g rosii, 1 legatura ridichi, 400 g piept de pui, sare, piper, ulei pentru prajit. Pentru sos: 300 g iaurt, 150 g smantana, 3 linguri bulion gros, boia dulce, 1 legatura ma...
Primavara si verzituri
Salata cu carne de pui
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 ardei grasi (400 g), 1 legatura de morcovi, 200 g rosii, 1 legatura ridichi, 400 g piept de pui, sare, piper, ulei pentru prajit. Pentru sos: 300 g iaurt, 150 g smantana, 3 linguri bulion gros, boia dulce, 1 legatura marar, 1 legatura codite de ceapa verde.
Mod de preparare: Se curata legumele, se spala, se taie marunt si se aseaza pe un platou. Pieptul de pui, spalat si zvantat, se taie fasii si se prajeste in uleiul bine incins. Se sareaza, se pipereaza si se aseaza pe platou, langa legume. Se amesteca ingredientele pentru sos si se condimenteaza cu sare, piper si boia. Se toaca mararul, se taie rondele coditele de ceapa si se introduc in sos. Sosul astfel preparat se serveste cu legumele si fasiile de piept de pui.
Supa de pui
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 pui (1,7 kg), sare, 1 ceapa, 1 foaie de dafin, 3 cuisoare, 1 ou, 50 g malai, 1 legatura patrunjel verde, piper, 200 g orez (cu bobul lung), o cutie (250 g) rosii decojite, 500 g varza dulce, sos Worcester.
Mod de preparare: Se spala puiul si se introduce intr-o oala mai mare. Deasupra se toarna doi litri de apa si o lingurita de sare si se pune la fiert. Cand apa clocoteste, se adauga ceapa (curatata), foaia de dafin si cuisoarele si se lasa toate sa fiarba o ora. Se lasa sa se raceasca, apoi se scoate puiul, se curata de piele, se desprinde carnea de pe oase si se taie cubulete. Din carne se iau 200 g, se toaca marunt, se framanta cu oul, malaiul si