Bucatarie de sezon. Pate de ficat cu salata. Ingrediente (pentru 6 persoane): Pateul - 250 g ficatei de pui, 1 catel de usturoi, 3 cepe mici, 1/2 legatura cimbru, 100 g unt, sare, piper, 3 linguri suc de mere. Salata - 2 capatani de salata verde. Sosul - 2-3 linguri otet, 1 lingura vin dulce, 2 lingur...
Bucatarie de sezon
Pate de ficat cu salata
Ingrediente (pentru 6 persoane): Pateul - 250 g ficatei de pui, 1 catel de usturoi, 3 cepe mici, 1/2 legatura cimbru, 100 g unt, sare, piper, 3 linguri suc de mere. Salata - 2 capatani de salata verde. Sosul - 2-3 linguri otet, 1 lingura vin dulce, 2 lingurite mustar (dulce), 4-6 linguri ulei de masline, o bagheta (franzela).
Mod de preparare - Pateul: Se spala ficatul si se taie cubulete. Se curata si se toaca marunt ceapa si usturoiul. Se incinge untul si se prajesc la foc mijlociu, circa 5 minute, ficatul, ceapa, usturoiul si o lingura de frunzulite de cimbru. Se adauga sare, piper si sucul de mere. Se amesteca bine cu mixerul sau se preseaza cu furculita, pana ce devin ca o crema, se mai gusta o data de sare si piper, apoi pateul se pune la rece peste noapte. Salata: Se spala frunzele, se zvanta, se taie fasii mai mari (sau se rup) si se aseaza pe un platou. Sosul: Se amesteca otetul, vinul, mustarul, sarea si piperul, dupa care se incorporeaza uleiul, batand cu o furculita sau cu telul. Sosul astfel obtinut se toarna peste salata, inainte de a o servi. Se taie bagheta felii, se baga putin la cuptor sa se incalzeasca si se unge fiecare felie cu pate de ficat. Feliile unse se orneaza cu cate-o crenguta de cimbru, se presara deasupra piper (macinat mare) si se servesc impreuna cu salata.
Supa portugheza cu paine si oua
Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 felii de paine alba, 6-8 catei de usturoi, 1 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa), sare, piper, 1 l