In conditiile in care dintr-un salariu romanul abia reuseste sa-si duca traiul de la o zi la alta, multi ajung sa se amageasca cu jocurile de noroc, considerate ca singura sansa de a-si ingrosa, substantial si rapid, buzunarele. Sau de a le goli. Problemele apar, in general, cind jocurile devin un drog, iar persoanele care le practica "se imbolnavesc", ajungind sa-si ruineze familiile, chiar si viata.
Un singur aparat de poker zilnic circa 70.000-80.000 de lei
De cind a intrat pe piata romaneasca, pokerul electronic a inghitit sute de miliarde de lei.
In Suceava, exista foarte multe localuri in care doritorii isi pot incerca norocul. Unele sint specializate, altele (cele mai multe) folosesc jocurile electronice ca o modalitate de a diversifica oferta si, nu in ultimul rind, de a mai face ceva bani.
Exista jucatori inraiti care au devenit deja experti in materie, insa nici unul nu se poate lauda ca, de cind a inceput sa joace, bilantul este pozitiv. "La inceput, mergeam cu niste colegi si jucam la aparate doar pentru a ne timpul liber, ne distram. Apoi, cind am vazut ca incep sa cistig, deja pentru mine devenise o sursa de produs bani, pe nemuncite. Dar cum binele nu dureaza o vesnicie, am intrat si in , cind cheltuiam citeva sute de mii, fara sa cistig nimic. Mi-am vindut si lantul de aur de la git numai ca sa am bani si sa pot juca. Prin anul 1993, am pierdut niste sume cu care atunci puteam sa-mi cumpar doua apartamente", ne-a povestit Daniel B., de 27 de ani.
Dupa cum ne-a spus patronul unui local sucevean, care are si jocuri electronice, in medie se baga intr-un singur aparat cam 70.000-80.000 de lei pe zi. Deci, in conditiile in care localul este dotat cu 5 aparate, sucevenii cheltuie cu pokerul aproximativ 35.000.000 de lei zilnic, intr-un singur local.
"In citeva minute, am pierdut tot ce agonisisem o viata"
Si biliardul este