Racoriti-va cu salate. Nu exista mancaruri mai potrivite cu zilele calde decat salatele: o farfurie mare, plina cu legume proaspete de sezon, bogate in vitamine si sarace in calorii. Pentru a le servi ca mancare principala de pranz, e ideal sa le combinam cu branzeturi, oua, peste si carne, adaugand...
Racoriti-va cu salate
Nu exista mancaruri mai potrivite cu zilele calde decat salatele: o farfurie mare, plina cu legume proaspete de sezon, bogate in vitamine si sarace in calorii. Pentru a le servi ca mancare principala de pranz, e ideal sa le combinam cu branzeturi, oua, peste si carne, adaugandu-le si un sos usurel si picant. Preparati retetele noastre si nu veti lasa in farfurie un strop.
Salata taraneasca cu branza de oaie
Ingrediente (pentru 4 persoane): 200 g fasole verde din conserva, 1 capatana salata verde, sare, piper, 1 dovlecel, 1 telina, 100 g masline, 350 g rosii.
Pentru marinata: 1 catel de usturoi, 3 linguri de otet, 3 linguri de untdelemn, 1/2 legatura cimbru.
Pentru crema de branza: 400 g branza telemea tare, 50 ml lapte, 50 ml untdelemn, 1 legatura de busuioc verde (daca gasiti), piper, 2 ardei.
Mod de preparare: Se scoate fasolea din conserva si se scurge bine in sita. Se spala si se curata salata verde, se taie in fasii late cam de 2 cm. Se curata telina si dovlecelul, se taie in cubulete, se fierb in apa cu Vegeta sau Knorr vreme de 5 minute, apoi se scot, se scurg si se lasa sa se raceasca. Se curata rosiile si se taie in opt. Se amesteca toate ingredientele de mai sus, plus maslinele negre. Pentru marinata: Se rade usturoiul si se amesteca cu ulei, otet, sare, piper si frunzele de cimbru verde, rupte marunt. Se toarna peste salata. Pentru sosul de branza: Se rade branza telemea pe razatoare, se amesteca cu laptele, untdelemnul, frunzulitele verzi de busu