•"Faci un sacrificiu ca sa-ti duci copilul la cofetarie si mai ajungi si la spital"
Toxinfectiile alimentare au crescut de sase ori in ultimile patru zile. 62 de persoane care au consumat prajituri "Diplomat" si profiterol la cofetaria "Opera"au fost internate la Spitalul de Boli Infectioase cu diagnosticul toxiinfectie alimentara. Cofetaria "Opera"a fost inchisa si se fac cercetari pentru descoperirea vinovatilor. Am cerut parerea citorva persoane despre acesta problema.
Adrian Tudose, 39 de ani, fara ocupatie: "Mie nu mi s-a intimplat niciodata desi este adevarat ca nici nu merg prea des la cofetarie. Eu cred ca persoanele respective au avut pur si simplu ghinion. Astfel de situatii nu se intimpla tot timpul. Eu nu as consuma produse alimentare daca mi s-ar parea ca ceva nu este in regula".
Ancuta Dosoftei, 18 ani, eleva: "Imi este frica citeodata sa maninc inghetata sau prajituri. Cred ca patronii cofetariei sint principalii vinovati. In orice caz, cred ca oamenii ar trebui sa fie mai atenti la produsele pe care vor sa le consume. Eu mi-as fi dat seama daca prajiturile erau stricate".
Marcoci Valentina, 57 ani, pensionara: "Cred ca Directia de Sanatate Publica este vinovata. Ei ar trebui sa faca analize. In al doilea rind e responsabila de acesta situatie grava chimista unitatii care, la fel, ar fi trebuit sa controleze prajiturile. Pe comercianti nu-i intereseaza calitatea ci doar sa-si vinda produsele, indiferent de starea in care se afla acele produse".
Neculai Rotariu, 57 ani, economist: "Este o mafie intreaga. Vine controlul si pleaca cu punga plina. Mai bine nu mai maninci nimic si gata. Mai greu e cu inghetata si cu sucurile, pe caldura asta efectiv nu poti sa te abtii. Un semnal de alarma ar trebui tras pentru Simirad ca sa dea dispozitii sa se faca niste tisnitori de unde sa bea omul atunci cind ii este sete. Asf