O masa la iarba verde. Nu exista vara fara mese la iarba verde si fara preparate de carne si de legume, perpelite pe carbunii unui gratar. Felurile pe care le prezentam sunt usoare, gustoase, cu conditia sa nu aprindeti focul cu benzina sau spirt sanitar . Salata de cartofi cu sos de mustar. Ingredien...
O masa la iarba verde
Nu exista vara fara mese la iarba verde si fara preparate de carne si de legume, perpelite pe carbunii unui gratar. Felurile pe care le prezentam sunt usoare, gustoase, cu conditia sa nu aprindeti focul cu benzina sau spirt sanitar
Salata de cartofi cu sos de mustar
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg cartofi (fierti in coaja), un castravete, o legatura ridichi, 1/2 legatura praz (bulbi), 250 g rosii, 8 linguri ulei, 6 linguri otet, 2-3 lingurite mustar, sare, piper, o legatura patrunjel, o legatura marar.
Mod de preparare: Se curata cartofii si se taie felii sau cubulete. Castravetele, ridichile si bulbii de praz se curata si se taie marunt. Rosiile, spalate, se taie in opt. Se pun toate intr-un castron si deasupra se toarna sosul preparat din ulei, otet si mustar. Se gusta de sare si piper, se adauga verdeata tocata si se amesteca bine.
Cotlete de miel marinate
Ingrediente (pentru 8 persoane): 8 cotlete de miel (650 g). Pentru marinata: 3 catei de usturoi, 100 ml ulei, sare, piper, o crenguta de rozmarin, 1/2 legatura de cimbru, 1/2 legatura maghiran.
Mod de preparare: Se spala carnea si se zvanta. Se prepara marinata, amestecand usturoiul zdrobit cu ulei, sare, piper si ierburi aromate. Se pune carnea la marinat si se lasa cel putin patru ore sau - si mai bine - pana a doua zi.
Se scot cotletele, se preseaza putin intr-un stergar si se pun pe gratarul incins. Se lasa 5-8 minute pe fiecare parte, stropindu-se din cand in cand cu marinata.
Pastrav la gratar @N_P