Ospat cu ierburi si arome. Si in lumea bucatariei exista simpatii si antipatii. Daca va hotarati sa-ncercati felurile de mancare pe care le prezentam, respectati imperechierile de legume si de verdeturi. Pulpe de pui la cuptor. Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 pulpe de pui (a 200 g), 2 legaturi cimb...
Ospat cu ierburi si arome
Si in lumea bucatariei exista simpatii si antipatii. Daca va hotarati sa-ncercati felurile de mancare pe care le prezentam, respectati imperechierile de legume si de verdeturi
Pulpe de pui la cuptor
Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 pulpe de pui (a 200 g), 2 legaturi cimbru, sare grunjoasa, piper, 2 lamai, o lingurita ulei (pentru tava), 2 lingurite miere.
Mod de preparare: Se spala si se zvanta pulpele de pui si se introduc crengutele de cimbru intre piele si carne (pielea poate fi fixata, eventual, cu scobitori).
Se freaca pulpele cu sare si piper. Lamaile se clatesc cu apa fierbinte, se taie felii si se aseaza pe tava unsa cu ulei.
Deasupra se pun pulpele de pui si se baga la cuptorul incins (170 grade C). Se lasa sa se prajeasca 30 de minute.
Se amesteca mierea cu o lingura de apa sarata fierbinte si se ung (cu ea) pulpele de pui. Se pun in tava si crengutele de cimbru ramase si se mai lasa la cuptor 15 minute.
Ca garnitura se poate servi piure de cartofi cu masline tocate.
Castraveti cu miez de nuca
Ingrediente (pentru 4 persoane): 30 g miez de nuca, 1 kg castraveti, o ceapa, o lingura zahar, 200 g smantana, sare, piper, o lingura ulei, un pumn hasmatuchi, patrunjel cret.
Mod de preparare: Miezul de nuca zdrobit se pune intr-o tigaie si se rumeneste (fara grasime). Castravetii se curata de coaja, se taie mai intai in doua (pe lung), se scot semintele si apoi se taie bucati. Ceapa, curatata, se toaca marunt.
Se pune zaharul la topit intr-o cratita