Este clar pentru toata lumea ca CDR a incetat, practic, sa mai existe. Luni, 21 iunie a.c., liderii PNTCD au anuntat ca vor incheia un nou protocol al aliantei, din CDR urmand sa faca parte - alaturi de propriul lor partid - doar PEP si formatiunile civice.
Este clar pentru toata lumea ca Cdr a incetat, practic, sa mai existe. Luni, 21 iunie a.c., liderii Pntcd au anuntat ca vor incheia un nou protocol al aliantei, din Cdr urmand sa faca parte - alaturi de propriul lor partid - doar Per si formatiunile civice. Pnl si Fer - partide ce au militat pentru prezentarea unor liste separate la alegerile locale - trebuie sa se considere "suspendate" intrucat, prin aceasta actiune, Cdr este, in fapt, desfiintata. O reinscriere a aliantei la tribunal, pe baza legaturii Pntcd-Per, i-ar asigura supravietuirea, Pnl si Fer urmand sa revina la "matca" dupa derularea alegerilor locale. Liberalii au respins formula, considerand ca - astfel - Cdr ar trebui "sa se reinscrie la tribunal dupa fiecare ciclu electoral", iar refacerea momentana a aliantei pe imaginea tandemului Pntcd-Per ar duce la preluarea totala a audientei electorale a acesteia de catre partidul d-lui I. Diaconescu. Pntcd s-ar vedea astfel confirmat drept partidul dominant in Cdr, putand sa conditioneze "revenirea" liberalilor. Or, in acest mod s-ar anula toata "zbaterea" din ultima vreme a Pnl, zbatere pornita chiar din cerinta acestuia de refacere, pe baze egalitare, a aliantei in cauza.
Argumentele Pnl pentru prezentarea unor liste separate la alegerile locale sunt foarte corecte. Liberalii sustin, pe buna dreptate, ca la "locale" se voteaza oamenii si nu formatiunile politice. Cetatenii din diversele comunitati se orienteaza - in contextul dat - spre candidatii verificati in viata de zi cu zi ca buni gospodari, ca administratori eficienti, indiferent de simpatiile lor doctrinare. Prezentarea un