Cititorii Raspund. "Sunt diabetica si am complicatii". (Raspuns pentru Ana Maria - Bucuresti, F. As nr. 342-343). Va rog sa-i transmiteti adresa mea d-nei Ana Maria din Bucuresti, pentru a-i recomanda o serie de produse pe baza de aloe, fara contraindicatii, care o pot ajuta sa depaseasca a...
Cititorii Raspund
"Sunt diabetica si am complicatii"
(Raspuns pentru Ana Maria - Bucuresti, F. As nr. 342-343)
Va rog sa-i transmiteti adresa mea d-nei Ana Maria din Bucuresti, pentru a-i recomanda o serie de produse pe baza de aloe, fara contraindicatii, care o pot ajuta sa depaseasca acest moment dificil.
Dan Corina - Str. Fantanele nr. 1, bl. P, et. 1, ap. 33, Cluj
"Stie cineva cum se prepara hustea pentru bors?"
(Raspuns pentru Fiodor Mariana - Galati, F. As nr. 342-343)
Cunosc doua metode de preparare a hustei (hustelor): pentru prima este nevoie de bors; pe cea de-a doua o gasiti si in "Povetele Maicii Sofronia" de Alexander Reinhardt, Editura L.V.B., 1997.
1. Taratele de grau si malaiul necernut (cate o jumatate de kilogram din fiecare) se umezesc cu un litru de bors. Separat se fierb circa 6 litri de apa, apoi se varsa peste taratele umezite. Se lasa sa se racoreasca pana amestecul devine caldut, apoi se adauga 2-3 felii groase de paine neagra, intermediara sau graham. Daca in bucatarie este cald, borsul este gata in 24 de ore; daca nu, se mai asteapta (cand este gata, la suprafata se formeaza o pelicula albicioasa). Se strecoara, iar drojdia care ramane - adica hustele - se pastreaza la rece, in borcane inchise. Peste hustele proaspete se mai poate pune o data circa 6 litri apa calda, pentru o noua serie de bors. Se strecoara si se pastreaza doua borcane de 820 ml cu huste pentru mai tarziu (tot pentru 6-7 litri de bors).
2. Daca nu aveti bors, opariti un pumn de tarate cu putina apa. Las