Salate grecesti. (Le mananci si le pomenesti). Nimeni nu pune atata soare si arome in farfurie ca urmasii lui Hercule. Salata cu castraveti si iaurt (Tsatsiki). Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g iaurt gros, 1/2 castravete (cam 200 g), 4 catei de usturoi, sare, piper, masline negre pentru garnisit...
Salate grecesti
(Le mananci si le pomenesti)
Nimeni nu pune atata soare si arome in farfurie ca urmasii lui Hercule
Salata cu castraveti si iaurt (Tsatsiki)
Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g iaurt gros, 1/2 castravete (cam 200 g), 4 catei de usturoi, sare, piper, masline negre pentru garnisit.
Mod de preparare: Se spala castravetele, se curata de coaja si se da pe razatoarea mare. Se amesteca cu o lingurita de sare si se lasa sa iasa zeama din el.
Cateii de usturoi curatati se piseaza sau se dau pe razatoare si se amesteca cu castravetii bine storsi.
Se adauga iaurtul, se sareaza, se pipereaza si se pune la rece. Inainte de-a o servi, se garniseste cu masline negre.
Crema picanta de branza
Ingrediente (pentru 4 persoane): 200 g telemea, o ceapa, 2 catei de usturoi, 2 ardei iuti (rosii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 lingurite boia dulce, 6 masline verzi, 4 felii de lamaie.
Mod de preparare: Se pune branza in apa rece la desarat (circa 2 ore), dupa care se lasa sa se scurga, se faramiteaza intr-un castron si se zdrobeste bine cu o furculita (nu cu mixerul).
Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt, iar ardeii iuti se despica, se indeparteaza semintele si nervurile si se taie fin de tot.
Se amesteca toate cu branza telemea si se adauga iaurtul pana ce se obtine o crema groasa. Se mai sareaza (eventual), se adauga piper si boia si se pune la rece.
Inainte de-a o servi, crema se garniseste cu jumatati de masline si felii de lamaie.
Salata grec