Delicii cu fructe. Tarta cu zmeura si crema de vanilie. Ingrediente: Pentru aluat - 200 g faina, 140 g unt, 100 g zahar, 2 galbenusuri. Pentru crema - 1/2 l lapte, 140 g zahar, 4 galbenusuri, 50 g faina, un baton de vanilie, un pachet zahar vanilat. In plus - 750 g zmeura.. Mod de preparare: Se face un...
Delicii cu fructe
Tarta cu zmeura si crema de vanilie
Ingrediente: Pentru aluat - 200 g faina, 140 g unt, 100 g zahar, 2 galbenusuri. Pentru crema - 1/2 l lapte, 140 g zahar, 4 galbenusuri, 50 g faina, un baton de vanilie, un pachet zahar vanilat. In plus - 750 g zmeura.
Mod de preparare: Se face un aluat fraged care se tine doua ore la frigider. Cu el se captuseste o forma de tarta (26 cm diametru) sau mai multe forme mici, unse usor cu unt.
Se inteapa pe fund cu furculita si se baga la cuptor.
Dupa ce tarta s-a copt si s-a racit bine, se pune un strat de crema de vanilie si se umple cu zmeura. Crema se prepara in felul urmator: Se freaca galbenusurile cu zaharul si praful vanilat.
Se amesteca si faina si se subtiaza cu laptele fiert (impreuna cu batonul de vanilie), turnat putin cate putin.
Se aseaza vasul cu crema pe baie de abur si se amesteca intruna pana ce se ingroasa. Se ia de pe foc si se mai bate pana se raceste.
Cand se serveste, se presara cu zahar pudra.
Prajitura cu caise
Ingrediente (pentru 12 bucati): 500 g caise, 2 oua mjlocii, 150 g unt sau margarina, 150 g zahar, 150 g faina, coaja rasa de la o lamaie, 5 linguri lapte, sare, 4 linguri dulceata de caise, zahar pudra, grasime si pesmet pentru forma.
Mod de preparare: Se spala caisele, se rup in doua si se scot samburii.
Se prepara aluatul dupa cum urmeaza: se freaca bine untul cu zaharul si se adauga galbenusurile, dupa care se incorporeaza faina, coaja de lamaie, laptele si un varf de cutit de sare, iar la u