Bucatarie usoara de vara. Fasole verde cu marar. Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g fasole verde, zeama de la o lamaie, sare, piper, zahar, 1/2 legatura ceapa verde (sau 1-2 tulpini de praz), o legatura marar, 2 linguri ulei. Pentru sos: 2 catei de usturoi, un pahar de iaurt.. Mod de preparare: Se...
Bucatarie usoara de vara
Fasole verde cu marar
Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g fasole verde, zeama de la o lamaie, sare, piper, zahar, 1/2 legatura ceapa verde (sau 1-2 tulpini de praz), o legatura marar, 2 linguri ulei. Pentru sos: 2 catei de usturoi, un pahar de iaurt.
Mod de preparare: Se curata fasolea, se spala si se taie bucati. Intr-o oala, se pune sa dea in clocot 1/8 l de apa cu zeama de lamaie.
Se introduce fasolea, se adauga sare, piper si putin zahar si se lasa sa mijoteasca circa 20 de minute.
Se curata ceapa verde sau prazul si se taie rondele, iar mararul se toaca marunt.
Se amesteca cu fasolea si se stropesc cu ulei.
Se lasa sa se raceasca si intre timp se prepara sosul in felul urmator: se curata usturoiul, se zdrobeste si se incorporeaza in iaurt. Se gusta de sare si se serveste cu salata de fasole verde.
Dovlecei pane
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 dovlecei (600 g), 150 g telemea, 2 oua, o lingura faina, sare, piper, o legatura marar, ulei pentru prajit.
Mod de preparare: Se curata dovleceii de coaja si se taie felii ceva mai groase.
Telemeaua, data pe razatoarea mare, se amesteca cu ouale, faina si mararul tocat marunt, se sareaza si se pipereaza.
Se incinge uleiul si se calesc putin feliile de dovlecel, mai intai pe-o parte, apoi pe cealalta.
Se scot, se scutura de ulei, apoi se tavalesc prin amestecul de telemea si marar, si se pun din nou in tigaie pana ce se rumenesc bine.
Empanadas
Ingrediente (pentru 12 buc