Peste 240 de persoane din Iasi si comunele invecinate acestuia au ajuns in Spitalul de Boli Infectioase Iasi in perioada 1 iunie -2 august, cu diagnosticul meningita virala. Dintre acest numar, la ora actuala, 90 de bolnavi sint internati cu meningita sau sint suspectati a avea aceasta boala. De mentionat ca cei 350 internati cu diferite boli contagioase stau pe 300 de paturi, cit are spitalul. Numai in cursul zilei de duminica, s-au internat 49 de ieseni, dintre care 13 sint sub observatie, suspecti de a avea meningita virala. "Au fost foarte multe internari pentru un sfirsit de saptamina", a declarat, ieri, doctorul Irina Teodorescu, purtatorul de cuvint al spitalului. Aceeasi sursa a mai afirmat ca multi dintre cei internati cu meningita virala fac parte din aceleasi familii. Pentru ca inca nu a fost depistat virusul, care poate fi transmis atit pe cale aerogena si digestiva, cit si prin intermendiul tintarilor, Directia de Sanatate Publica a cerut primariei sa ia masuri privind furnizarea apei reci in toate cartierele orasului, de reparare a instalatiilor sanitare din subsolurilor blocurilor si mai ales de stringere a gunoaielor din Iasi. "Totodata, Institutul de Medicina Preventiva a inceput deja sa verifice apele reziduale si toate retelele de canalizare", a declarat doctorul Dana Scumpu, director de management al DSP.
Medicii insista ca toti iesenii sa respecte toate normele de igiena, in special cea individuala, iar la primele semne ale bolii sa se prezinte cit mai repede la spital. Reamintim ca principalele simptome ale meningitei virale sint durerile de cap, greturile si varsaturile.
Cristina HURDUBAIA
Peste 240 de persoane din Iasi si comunele invecinate acestuia au ajuns in Spitalul de Boli Infectioase Iasi in perioada 1 iunie -2 august, cu diagnosticul meningita virala. Dintre acest numar, la ora actuala, 90 de bolnavi sint intern