•Conflictele interetnice fac parte din peisajul politic al ultimilor ani si deja ne-am obisnuit cu diferitele neultumiri sau mai mult pretentii ale natiunilor minoritare din unele regiuni ale tarii. Cel mai reprezentativ caz de acest fel il reprezinta nemultumirea maghiarilor afisata prin reprezentantii lor si ancorata mai mult sub paravanul unei conjucturi internationale decit in realitatea obiectiva. Am incercat sa cunoastem citeva pareri privind aceste asa zisele conflicte si daca ele reprezinta o problema reala sau sint in mod artificial prezentate asa.
Gheorghe Voica, 65 de ani, pensionar: "Din cite stiu, pentru oamenii de rind, romani si maghiari, convietuirea a fost intotdeauna pasnica si de acea am impresia ca este o problema intretinuta de la un nivel superior si ma refer in special la unguri".
Emil Cojocaru, 83 de ani, pensionar: "Sint sigur ca este un conflict inexistent in realitate, deci este intretinut pentru niste interese obscure. Poate deveni periculos deoarece insistindu-se pe el va deveni o orientare generala a celor de jos si de abia atunci vom avea o problema".
Ciprian Gavriliu, 20 de ani, student: "Ungurii se cred superiori pentru ca de la un moment dat au stapinit prin Transilvania. Cred ca deja au prea multe drepturi si in plus mi se pare o natiune caracterizata de violenta".
Costel Hondrea, 18 ani, ospatar: "Oamenii simpli sint sigur ca se inteleg, de aceea cred ca acest conflict este artificial. Consider insa ca atitudinea ungurilor veritabili este incalificabila, in general prin sprijinirea pretentiilor celor de la noi si in particular pentru cele intimplate in meciul cu Ungaria."
Eugen BENGHIU
•Conflictele interetnice fac parte din peisajul politic al ultimilor ani si deja ne-am obisnuit cu diferitele neultumiri sau mai mult pretentii ale natiunilor minoritare din unele regiuni ale tarii. Ce